Elins Memo – Lär barn om miljö

On 16 mars, 2011, in Appar, iPhone, Nyheter, by Jonny

Elins Memo är ett memory som skiljer sig från övriga, då barnen får ett spel som både är roligt och miljöutbildande på samma gång.

Appen kommer från Gro leksaker som är ett svenskt varumärke. Dom sysslar med miljövänliga och närproducerade leksaker som lär barn mer om miljö.

Jag gillar skarpt deras tankar om miljö och det kan inte vara mer aktuellt än idag. Just nu så upplever vi det som kanske är historiens största miljökatastrof i Japan och detta ska våra barn leva med i framtiden. Kan man så ett litet frö hos barnen redan i tidig ålder, så kanske jorden har en chans trots allt!  Vi får i alla fall hoppas!

 

Så här fungerar spelet:

Finn lika kortpar. För varje rätt växer en grodd upp i rabatten. Men se upp för kort med miljödåliga bilder! De gör så att groddarna vissnar. Din poäng baseras på antalet friska groddar och på antalet försök. Det finns tre banor. Du måste klara ett guldlöv på en bana för att komma till nästa.

 

Deras app släpptes bara för några dagar sedan och ni kan läsa mer om dem på deras hemsida. Ni kan även läsa deras pressmeddelande här!

Appen är gratis att ladda ner i App Store, men själv tycker allt att man kan ta betalt för den. Pengarna kan man skänka till miljöorganisationer eller Röda Korset som idag behöver all hjälp dom kan få.

Vill du inte vänta med att ge bort dina pengar? Då kan du ta din telefon och skicka en SMS-gåva till Röda Korset. Information om hur du gör hittar du Här!

Tagged with:  

One Response to Elins Memo – Lär barn om miljö

  1. Patricia Rawecka skriver:

    Vad kul att du gillar den! 🙂 Det blir vi (=jag) glada över 🙂

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...