Ska du utomlands och behöver veta vad som gäller för just det landet? Eller är du redan utomlands och behöver hjälp?

Med UD Resklar får du information om vad som gäller eller vart du kan vända dig med dina frågor.

Här kan många myndigheter lära sig av UD om hur en bra app ska se ut. Man har verkligen fått ut sitt budskap på ett mycket bra och enkelt sätt och man håller den hela tiden uppdaterad med information via RSS. 

Ska man inte ut och resa så kan man ändå ha bra nytta av appen, Man kan t.ex. använda den för att stilla sin nyfikenhet om andra länder och få snabb koll om hur läget ser ut i världen.

Information från App Store:

Nödläge i utlandet – vem ringer jag? Hur är säkerhetsläget i Indonesien? Kan jag resa utan pass till Belgien? Behöver jag vaccinera mig mot gula febern om jag ska till Chile? Kan jag låna pengar av ambassaden? 

UD Resklar, Utrikesdepartementets rese-app, ger dig aktuell information och konkreta tips som kan göra din resa trevligare.

Här får du bland annat veta:

* Hur är läget i landet?
* Vad kan du få hjälp med?
* Var kan du få hjälp?
* Vid kris i landet
* Viktiga nummer
* Hälsa och vaccinationer 
* Varningar
* UD avråder från resor

Inför utlandsresan:
Sverige har omkring hundra utlandsmyndigheter, alltså ambassader och konsulat. Läs ambassadens reseinformation om hur läget är på just ditt resmål. Aktuell information om ett land hämtas när du går in på respektive lands sida. Informationen lagras i telefonen så att du kan läsa den även om du inte har någon internetuppkoppling. 

Under resan:
När du är utomlands och använder UD Resklar hämtas uppdaterad information automatiskt då du befinner dig vid ett trådlöst nätverk (t ex på hotell). Om du endast har tillgång till 3G-uppkoppling och vill läsa om ett land som inte lagrats i förväg, eller om du vill uppdatera information om ett land som du lagrat tidigare, blir du tillfrågad om du vill tillåta hämtningen. Detta för att inte dina så kallade roaming-avgifter ska skena iväg på mobilräkningen. Länder med lagrad information visas i UD Resklar med svart text i listan över länder.

UD Resklar är gratis att hämta i App Store.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...