När man köpt en app som är större än 20 MB så har man varit tvungen att vänta tills man har tillgång till WiFi eller ladda ner via iTunes.

Nu har Apple äntligen ökat detta gränsvärde till 50 MB och det var ju på tiden!

Anledningen till detta är att många universal appar överstiger 20 MB och nu när apparna ska anpassas för iPads retina-skärm…ja då behöver man öka detta till 50 MB.

Personligen tycker jag att man helt kan skrota denna begränsning och släppa nedladdningen fri. Visst, har man en begränsad datamängd att använda sig av under en månad, men är det inte upp till var och en att bestämma vad man vill lägga sin begränsade datamängd på?

Fördelen med att ha en begränsning kan ju vara att operatörernas nät inte blir lika överbelastade och det gör att vi konsumenter får en bättre upplevelse i vårt surfande. Så visst finns det en fördel med att tvinga större uppdateringar till att skötas via WiFi eller iTunes.

Tagged with:  

4 Responses to Nedladdningsgräns för appar ökar från 20 MB till 50 MB

 1. Daniel skriver:

  Tack för hjälpen nu vet jag vart man ser storlek på appar och spel

 2. Daniel skriver:

  En sak jag tycker är lite knepigt är att man inte vet hur stora apparna är innan man hämtar ner dem. Eller gör det det någonstans som inte jag vet

  MVH Daniel

  • Jonny skriver:

   Innan man laddar ner appen så kan man läsa om appens storlek i App Store. Scrollar man längst ner så ser man när den är uppdaterad, version och appens storlek.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!