Eniro har idag släppt en ny app för iPad och här har man valt att ha kartor i fokus.

Har precis laddat ner den och börjat bekanta mig med den och hittills tycker jag att den är helt ok. Tycker bara att det är ett väldigt dåligt utbud av platser som stödjer Gatuvy, som ska vara en stor nyhet i appen.

Funktionen fungerar det väldigt bra på de ställen som man kan titta på och detta är väl förmodligen något som kommer uppdateras allt efter som.

Läs deras pressmeddelande och se klippet om appen!

Från deras pressmeddelande:

Den nya appen tar utgångspunkt i användarens geografiska position för att ge bästa möjliga sökresultat i närområdet. Eniro för iPad har Facebook-integration som gör att man kan se i kartan var ens vänner har checkat in.

Mer än var tredje svensk (41%) tror att de kommer använda appar i surfplattor i  större utsträckning för att hitta försäljningsställen under det kommande året jämfört med idag. Nästan lika många (36%) kommer använda karttjänster i appar i större utsträckning. Detta enligt en undersökning som genomförts under hösten 2011 av Cint på uppdrag av Eniro och omfattar 1000 respondenter i Sverige.

–       Med appen tar vi lokala sökningar till en helt ny nivå med användaren i centrum och som utgångspunkt gör vi det enklare att hitta det man söker. Vi har lagt mycket fokus på att appen ska vara snabb och dra nytta av iPadens många möjligheter, säger Mattias Wedar, VD Eniro Sverige.

Appen har byggts med utgångspunkt i hur man håller i en iPad, all navigation kan göras med tummarna. Sökningarna görs direkt i kartan. Alla sökträffar kommer upp direkt i kartan och man kan välja hur man vill se dem t ex om man vill ha gatuvy, satellitfoto eller vanlig karta. Träfflistan visas utifrån närhet, omdömen eller i alfabetisk ordning.

Ni kan läsa hela deras pressmeddelande Här!

Funktioner i appen:

Sökfunktioner med kartan som utgångspunkt
Sortera sökresultat efter närhet, omdömen eller alfabetiskt
Vägbeskrivningar med enkel koppling till gatuvy och e-post
Gatuvy för enklare igenkänning
Avståndsberäkningar
Kartor: flygfoton, hybridkarta, sjökort
Facebook-integration för att veta var dina vänner checkat in de senaste 48 timmarna.

Appen är gratis och hämtas som vanligt i App Store.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...