WyWallet – Den mobila plånboken

On 28 juni, 2012, in Appar, iPhone, Nyheter, by Jonny

I tisdags lanserades WyWallet som är ett samarbete mellan de svenska operatörerna Telia, Tele 2, Telenor och Tre.

Tanken med WyWallet är att du ska kunna lämna plånboken hemma och betala med mobilen istället. Nu är ju operatörerna inte ensamma  på marknaden med denna idén, utan vi har ju redan Paypal, iZettle och i höst kommer bankerna med sin lösning. Vilken lösning kommer finnas kvar om några år och sätta standard?

Syftet med appen är med största sannolikhet öka operatörernas intäkter, men även att underlätta för kunderna att genomföra betalningar. Vad kommer operatörernas intäkter ifrån? Fram till sista juni 2013 är tjänsten gratis att använda, men efter sista juni kommer det kosta 1 kr att skicka pengar till någon annans WyWallet-konto och 3% av beloppet när du för över pengar till ditt egna bankkonto. Väljer du att få en faktura på dina köp, så tillkommer en faktureringsavgift på 19 per faktura.

Det känns lite galet att vi konsumenter ska stå för kostnaden, när bankerna vill minska kontanthanteringen p.g.a rånrisken. Idag får vi betala en kortavgift till banken för att få ha ett betaltkort, handlaren får betala för att han tar emot kortbetalningar och när han sätter in pengar på banken….så det ska bli intressant att se hur bankerna tänkt bygga upp sin tjänst.

Med WyWallet kan du…

•Skicka pengar direkt till dina vänner. Allt du behöver är deras telefonnummer.
•Fylla på alla svenska kontantkort direkt i appen.
•Betala SMS-köp (lokaltrafik, parkering, ringsignaler mm).
•Göra köp i andra appar.
•Handla enkelt och säkert på nätet.

Hur funkar det?
Du registrerar enkelt ett WyWallet-konto i appen som du fyller på från din bank eller från ett kreditkort. Om du vill kan du koppla ditt kort så att det automatiskt fyller på när saldot tar slut. Du kan också välja att betala via månadsfaktura. Om du vill betala med faktura gör vi en kreditupplysning direkt så att du kan komma igång inom några minuter.
Smidigt!

Hur kommer jag igång?
1.Ladda ner appen till din telefon eller gå in på vår hemsida (wywallet.se) och registrera dig.
2.Överför pengar från din bank eller kontokort till ditt WyWallet-konto eller välj att betala med faktura.
3.Klart! Nu är du redo för köp, överföringar eller att ta emot pengar i din mobila plånbok!

Har du en företagstelefon?
Då kan du lägga in ditt privata WyWallet-konto och använda alla våra tjänster. Vi har dessutom gjort det busenkelt för dig att ta fram en specifikation på dina jobbutlägg för att skicka till ekonomiavdelningen. Det gör du på wywallet.se!

Nu är jag inte helt emot betalningar via mobilen, men skulle vilja att det blir smidigare och billigare att använda mobilen vid betalningar. Jag jämför denna lösningen med Cash-card som fanns för några år sedan, där man kunde fylla på sitt kort och använda det vid betalningar. Tyvärr var det inte många butiker som hoppade på detta tåget då och lösningen försvann lika snabbt som den kom.

Nu är allas behov olika, men jag skulle vilja se en lösning där man kunde koppla sitt kort till tjänsten (som PayPal), så att summan drogs direkt från mitt kort. På så sätt skulle man slippa flytta över pengar manuellt, automatiskt eller via faktura. Då skulle det verkligen bli en mobil plånbok för mig! 🙂

Vad tycker du om att operatörernas samarbete om mobila betalningar? Lägg gärna en kommentar och dela dina åsikter!

WyWallet för iPhone hämtar ni kostnadsfritt i App Store och ni kan läsa mer om hur allt fungerar på WyWallet.se.

 

Tagged with:  

One Response to WyWallet – Den mobila plånboken

  1. leif skriver:

    payair som bl.a gymgrossisten har måste väl vara det allra smidigaste iallafall om man handlar online,läs av en qr kod och betala.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...