PLAiR är en USB-enhet som man kan ansluta till sin TV och sen via en app dela filmer och bilder trådlöst till en TV.

PLAiR är en USB dongle, utformad för att ansluta till din TV och via trådlöst nätverk kan du skicka bilder eller videoklipp från datorn, surfplattan eller mobiltelefon direkt till en TV.

Produkten fungerar så här

Du köper dongeln, ansluter den till din TV:s USB-port, och vänta 30 sekunder för den att bli klar. Sedan startar du PLAiR mobilappen som söker efter lokala enheter. När du har valt PLAiR enheten så skapas det en hotspot som den kommer att använda för att skicka innehåll till din TV. Du kan sedan välja TV märke som du har så att enheten vet vilket format det ska skicka över . När det är gjort, kommer innehållet visas på din TV.

Nu är detta inget som finns att köpa idag, men ska förhoppningsvis snart se dagens ljus. Vi får bara hoppas att den kommer finnas tillgänglig i Sverige efter lansering.

Är detta något som ni skulle kunna tänka er att köpa? Priset sägs hamna runt $60-$100.

PLAiR FAQ

Tagged with:  

3 Responses to PLAiR – Ett kommande alternativ till Apple TV?

 1. Michael Englund skriver:

  Köpte ett par AppleTV nyligen och är supernöjd. Det enda jag saknar är att kunna spela upp ljud via två st samtidigt. PS. Tips, Viaplay säger sig klaga på Apple för att texten inte hänger med via Airplay. Slå på skärmdelning så blir det en hybrid, bra bild med text 🙂
  Sen vet jag inte hur vanligt det är men när man kopplar ATV till en soundbar via optisk kabel (då kan ATV starta ljudkällan automatiskt) så kommer ett hiskeligt ljud ut under uppstart (höll på att skita på mig första gången och det spelar konstigt nog ingen roll att ljudet på soundbar är på min). ATV:n skickar inte ut en tyst signal under uppstart (gäller även från viloläge) vilket gör att lösningen är att inte låta ATV vila (då startar den inte heller ljudkällan som får stängas av, sättas på manuellt) och den drar litet ström i onödan (max 2W i full drift dock o det blir mindre när den inte streamar)
  Så, jag behövde ändå byta soundbar pga det pissiga ljudet från den modellen och kunde med den dyrare modellen köra ljud via hdmi och bild vidare till tv:n. Resultat är att ATV:n kan få gå ner i sparläge men jag får sätta på manuellt men automatiskt funkar ju inte iaf som historien berättar.

 2. Michael Englund skriver:

  Nu är detta inget som finns att köpa idag, men ska förhoppningsvis snart se dagens ljus….
  Happ, vem vill vänta nåt år på det här?
  Testar de behovet genom att kasta ut önskan om att göra det här?

  • Jonny skriver:

   De stämmer nog ganska bra, men visst måste det finnas ett stort intresse. Själv skulle jag kunna tänka mig att testa deras lösning.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...