RAM_Mount_Xgrip1

Ny kotte i familjen och då blev det av olika anledningar även en ny barnvagn som måste pimpas.

Redan första dagen som barnvagnen rullade med last, fick jag ett sms från min sambo som önskade en hållare till hennes iPhone…och sökandet började.

Kravet var att den skulle sitta fast ordentligt, vara smidig att lossa, passa samtliga modeller, med eller utan skal och inte sitta i vägen. Efter lite googlande och mailande så föll valet på RAM Mount EZ-Strap med X-grip från iPhoneButiken. Hållaren är egentligen avsedd för en cykel, men passade perfekt även på en barnvagn, så det fick bli en sådan och beställningen gjordes på stället för snabbast leverans. 🙂

Första steget av monteringen är ganska enkel, men kräver en mindre såg eller kraftig tång för att anpassa själva fästet. Här har man tagit i ordentligt för att fästet ska passa alla tjocklekar och därför får man klippa/såga till rätt längd på bandet som ska sitta runt ”styret”.

Sen är själva hållaren fäst med ett ledat fäste för att man ska kunna justera fästet som man vill ha det och det kräver styrka, envishet och några svordomar för att lyckas. Man får pressa ordentligt för att få ihop delarna och i mitt fall fick jag använda stenbänken i köket som motstånd. Nu finns det säkert de som kan pressa ihop detta med bara händerna, men då har man nog tränat sen barnsben.

När alla delarna var monterade så återstod det enklaste steget och det är att sätta fästet på barnvagnen. Det visade sig senare att vi kunde behålla fästet, även när barnvagnen var hopfälld…vilket underlättar en del.

RAM Mount_iPhone2.jpg

Jag gillar verkligen lösningarna från RAM Mount och det kommer att bli fler fästen/hållare från dem. Ska snart köpa ny hållare till bilen och även där är kraven att fästet måste passa samtliga modeller, med eller utan skal. RAM Mount har fästen för cyklar, barnvagnar, golfvagnar, bilar…du kan i stort sett fästa din iPhone eller iPad på vilket ställe du vill.

Varför ha en hållare för mobilen på en barnvagn?

I vår familj gillar vi teknik och lösningar som förenklar vardagen. Med en hållare kan man smidigt och enkelt lyssna på musik, prata i telefon, hålla kolla på sina promenader med RunKeeper och använda GPS:en när man är ute på okänd terräng i nya städer. Det finns många användningsområden och det är du själv som sätter gränserna för ditt användande.

Nu vill hon även ha en mugghållare till sin latte…men där går nog gränsen! 🙂

 

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...