Är jag överdrivet misstänksam?

On 6 oktober, 2014, in Appar, iPad, iPhone, Nyheter, by Jonny

Gillar man inte tangentbordet som är standard, finns det andra att hämta i App Store, vilket är en av nyheterna i iOS 8.

Men tangentborden begär full åtkomst till din iOS-enhet och det innebär att utvecklaren kan samla in allt du skriver med deras tangentbord.

Nu har jag inga hemligheter för mig, med det känns inte bra att möjligheten finns. Nu är jag ingen utvecklare själv och förstår inte riktigt nyttan med att de ska full åtkomst till det jag skriver. Kanske det för att förbättra upplevelsen och att den ska föreslå rätt ord?

Förvisso lovar man att inte sprida din information vidare, utan den ska vara säker hos dem. Ok, men varför litar jag inte på detta till 100%? Vad är det som säger att det inte är en oseriös utvecklare som samlar in informationen, likväl som att en seriös utvecklare som blir hackad?

Är absolut inte insatt i detta, men det kanske därför som jag är aningen misstänksam till att ge en för mig okänd person full åtkomst till min telefon.

Vad tycker du och sitter du inne med kunskap om detta och har mer att tillföra? Då får du gärna lägga en kommentar.

Tagged with:  

4 Responses to Är jag överdrivet misstänksam?

  1. Viktor skriver:

    När man får mail att man ska få 9 000 kronor från blocket eller ärva sin släktings miljoner bara man svarar med sina bank konto uppgifter så ska man ju tänka sig för och då kommer man fram till att det inte är någon bra ide.. Samma sak gäller här.

    Inte en chans i världen jag ger dom åtkomst.

  2. Robert skriver:

    Håller fullt med dej. Fattar inte varför de måste ha full åtkomst. Hade jag aldrig sagt ok till. En principsak även om de är 100% seriösa.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...