Från att ha terminalglas sen jag var 25, så har man nu gått över till att bära glasögon permanent. Det är bara att erkänna…man ser sämre med åren och det visar sig när man sitter med sin telefon, läser eller tittar på TV.

Detta problem är jag knappast ensam om, men många i min omgivning har helt missat att det finns vissa hjälpmedel i iOS som underlättar ens vardag.

Går man in under Inställningar|Visning och ljusstyrka, finns det där en inställning som heter Textstorlek. Dra i reglaget och väl önskad storlek på texten och önskar man fet text, så går även det att aktivera.

Det står även följande inne på inställningen: Appar med stöd för dynamisk text kommer att justeras till lässtorleken nedan. Denna innebär att funktionen inte finns tillgänglig i alla appar, men fungerar fint i de appar som finns i iOS som standard. Fet text fungerar på fler ställen och kan även den underlätta läsningen.

Dra reglaget till önskat storlek och sen är det klart. Gällande inställningen med fet text, kommer din enhet att startas om för att inställningen skall aktiveras. Omstarten sker med automatik. Hitta den inställning som passar dig bäst!

1413402792_thumb.png

 

Nedan bilder visar skillnaden (ledsen för lite dålig bildkvalité)

 1413402825_thumb.png

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...