Apple har äntligen skapat ett sätt att stänga av iMessage ifall du bytt telefon till någon annan tillverkare.

Det har varit ett gissel enda sedan Apple lanserade iMessage och användare bytte telefon till något annat märke och fortfarande hade sitt nummer aktivt för iMessage.

Att byta och inte stänga av iMessage på sin iPhone, medför att dina vänner som fortfarande har iPhone skickar iMessage till dig, vilket i sin tur resulterar i att du inte får dina meddelande. Man har varit tvungen att logga in med sitt Apple-ID på en iPhone och stänga av funktionen.

För att undvika problem så är detta något man bör stänga av innan man rensar sin gamla iPhone och säljer den vidare, men det finns en lösning ifall du missat detta.

Nu behöver du inte aktivera upp din gamla enhet eller låna någon annans. Du följer endast de steg som beskrivs i Apples supportartikel och ange ditt mobilnummer. Du får sen en kontrollkod skickad som SMS till din nya telefon och koden anger du sedan på sidan. Efter detta kommer du åter kunna ta emot sms från dina vänner med iPhone.

Avregistrera iMessage: https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage

FAQ

Varför behöver jag avregistrera iMessage? 

Du kan behöva avregistrera iMessage om du har bytt till en icke-Apple-telefon och inte kan få SMS eller textmeddelanden någon skickar dig från en iPhone.

Detta kan hända om du använde iMessage på din iPhone och sedan överfört ditt SIM-kort eller telefonnummer till en icke-Apple-telefon (t.ex. Android, Windows eller BlackBerry).

Om du nyligen har bytt från att använda en iPhone och inte stängt av iMessage, är ditt nummer fortfarande aktivt för iMessages, inte SMS.

Vad händer när jag avregistrerar iMessage via webbsidan? 

Efter att man påbörjat stegen för att avregistrera får du ett textmeddelande på telefonen. Texten kommer att ha en bekräftelsekod som du måste ange på webbsidan för att slutföra din avregistrering. Denna kod skickas som ett vanligt textmeddelande som du kan få till alla telefoner som har stöd för textmeddelanden. Det fungerar alltså inte till en iPad.

När du tagit emot och angivit din kod, ska du åter kunna ta emot textmeddelanden med framgång.

Observera att om andra användare försöker skicka meddelanden till dig, kanske de använder en gammal iMessage konversation och då kan de fortfarande uppleva problem. Be avsändaren att radera den gamla konversationen och starta en ny. Vissa enheter kan fortfarande behöva ett par timmar innan de inser att du inte använder iMessage längre.

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!