Här kommer ett litet axplock på vad som är nytt, uppdaterat, prissänkt på App Store eller av någon annan anledning är värt att ta upp.

Tanken är att detta skall vara ett återkommande event, där jag tar upp vad som hänt i App Store under veckan som gått.

Den största nyheten denna veckan är den prishöjning som är ett resultat av nya EU-direktiv, där man nu ska betala moms för den tjänst eller produkt man köper, i det land som man är bosatt i. Tidigare betalade man moms för det land som produkten såldes från och då var det  momsregler i Luxemburg som gällde. Nu ska vi istället betala svensk moms och då blir det en kraftig ökning och här är det 25% som gäller.

Nu är det inga stora summor som det handlar om för den enskilde individen, men för skolor och företag kan det snabbt bli dyrt. Skulle man nu köpa en app som man av någon anledning är missnöjd med, har det även blivit enklare att reklamera den. Läs mer om det här!

Uppdateringar i App Store

Glädjande nyheter för användare av Chromecast är att TV4 Play (iPhone & iPad) nu fått stöd för den i sin app. ViaPlay har sen tidigare stöd för Chromecast, men har nu uppdaterat sin app för att förbättra upplevelsen.

Apple har uppdaterat sina appar för iWork, där Pages, Numbers och Keynote ingår. Här handlar det om stabilitetsförbättringar och buggfixar.

Facebook har uppdaterat sina Appar Facebook, Messenger och Facebook Sidhanteraren för iOS. Tyvärr så framgår det numera inte exakt vad man uppdaterar, utan att det handlar om förbättringar. Jag hade gärna sett lite mer information från Facebook.

Blocket har fixat buggar, men även gjort en del förbättringar.

  • Nu gör man en sökning direkt när man trycker på krysset i sökrutan
  • Snabbare scroll i annonslistningen
  • Nya ikoner i bottenmenyn

Mer information om senaste uppdateringen finns i App Store.

Appar som prissänkts eller blivit gratis

Runtastic PRO GPS Running, Walking, Jogging, Marathon & Fitness Tracker är appen som håller koll på din träning och kan vara ett alternativ till RunKeeper. Normalt kostar Runtastic Pro 38:-, men kan nu hämtas gratis i App Store. Behöver du fler appar för att inte bryta ditt nyårslöfte om att börja träna, finns det en uppsjö av olika appar i App Store. Just nu finns det massor av appar samlade under GET IN SHAPE på startsidan i App Store. 🙂

Nytt och nämnvärt i App Store

Evernote har släppt en ny app som heter Evernote Scannable. Appen är gratis och den gör vad den heter och det är att scanna dokument, kvitton, visitkort o.s.v.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...