Jag älskar att fotografera och är gärna ute på små roadtrips med min systemkamera, men tyvärr så fungerar den inte så bra längre och en ny står på önskelistan.

Min iPhone är alltid med mig och jag fotografera dagligen med den, men det är inte riktigt samma sak. Jag brukar leka med mina inställningar på kameran och exprimenterar gärna med slutartider och bländare. Nu finns det en uppsjö av olika appar för detta och man kan göra en hel del inställningar i dessa appar, men det är inte riktigt samma sak.

Men för att kunna mixtra lite mer med min iPhone, behöver jag ett stativ och valet föll på GorillaPod Tripod med universalfäste från SweStuff.se.

Stativet kostar inte mer än 79:- och då de skickar fraktfritt inom Sverige, slog jag till och beställde.

Fick lite problem i deras butik och jag kontaktade deras support. Fick ett snabbt och trevligt svar om att de inte hade några kända problem, varvid en omstart av datorn gjordes. Efter det var det inga problem att beställa.

Paketet kom bara två dagar efter bestälningen gjordes och första testet kom redan dagen efter.

Det fick bli en time-lapse video om min färdväg till dagis och vidare till jobbet. En resa på ca 45 min inkluderat ett stopp för avlastning av lilla monstret på dagis. Filmen gjorde genom att jag klämde fast stativet i backspegeln och använde Kamera-appen på min iPhone. Efter ankomst bearbetade telefonens om mina bilder till ett ca 34s långt videoklipp.

Resultatet är inte det bästa kanske, men stativet gjorde sitt jobb och jag har nu laddat upp ett nytt filmklipp nedan. Glöm inte att spela upp det i HD.

Kvalité

Själva stativ och fäste ger ett första intryck om att inte hålla särskilt länge. Det första som kommer gå sönder är förmodligen själva fästet. Efter att ha använt det några gånger och slitit och dragit i hållaren är jag nog beredd att omvärdera detta och säga att det kommer hålla längre än förväntat. Fast för 79:- kan jag nog leva med att det inte håller livet ut.

Nu ska jag köpa ett objektiv och det kommer en recension på det vid ett senare tillfälle.

Fakta

  •  Universalt kamerastativ gjord i hårdplast
  • Portabel och lätt att ta med sig
  • Benen är böjbara
  • Hållaren är justerbar från 5,5 cm till 9cm
  • Universalt skruvfäste för digitalkameror
  • Höjd 16,5 cm
  • Klarar max belastning 275 gram
  • Finns i flera olika färger

Passar för mobiler i storlek av iPhone 4/5/6, Galaxy S3/S4/S5 och Note. Min iPhone 6 sitter stadigt i hållaren och man behöver inte vara nervös för att den ska lossna.

Övrigt

Detta var mitt första köp hos SweStuff.se och det kommer att bli fler. Bra priser, trevlig kundservice, fri frakt och snabb leverans bidrar absolut till att detta känns som ett bra köp.

Här finner du stativet och en snabb sökning på deras sida och du finner fler färger. www.swestuff.se

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...