1418984337_full.png

Här kommer ett litet axplock på vad som är nytt, uppdaterat, prissänkt på App Store eller av någon annan anledning är värt att ta upp.

Tanken är att detta skall vara ett återkommande event, där jag tar upp några veckans händelser i App Store och kanske hittar ni något guldkorn. Tyvärr har inte tiden funnits och där av ett inlägg som täcker två veckor. 

Uppdateringar i App Store

Facebook har åter uppdaterat sina appar…igen. Detta är något man numer gör ganska frekvent och därför uppmanar jag er att öppna upp App Store med jämna mellanrum. Det ska man iofs göra oavsett om man använder Facebook eller inte, då det ofta kommer uppdateringar av appar som fixar diverse buggar.

Spotify har uppdaterat sin app med två trevliga nyheter.

Nytt: Provlyssna med Touch Preview – håll bara ned fingret. Pröva nästa gång du letar efter den perfekta spellistan.
Nytt: Dra åt vänster för att spara dina favoritlåtar. Börja samla nu!

Appar som prissänkts eller blivit gratis

Toontastic och Toontastic Jr Pirates är två kreativa appar som låter barnen göra egna animerade filmer. Enkelt beskrivet så väljer man en bakgrund och skådespelare. Sen flyttar man runt dessa och pratar in samtidigt. Sen har man en animerad film som barnen själva skapat….eller varför inte göra det tillsammans med barnen? 🙂 Toontastic passar barn från ca 4 år och de mindre kan testa Toontastic med pirattema. Toontastic är endast anpassad för iPad, men Toontastic Jr Pirates fungerar till både iPhone och iPad. Apparna hittar ni i Appt Store och är gratis.

Angry Birds Seasons HD är gratis just nu. Kostar normalt 29:-. Här har ni chansen att spöa upp grisarna ordentligt.

Nytt och nämnvärt i App Store

För alla som gillar Outlook så finns den nu i en ny skepnad för iOS och därmed anpassad för både iPhone och iPad, dessutom helt gratis att hämta i App Store. Outlook fungerar med Microsoft Exchange, Office 365, Outlook.com, iCloud, Gmail och Yahoo Mail.

Metro Stockholm – din smarta guide i Stockholms kollektivtrafik.

Här kan du…

 • Sök resa i Stockholm – precis som du är van vid, från en position eller en hållplats.
 • Störningsinformation på framsidan ger dig stenkoll på alla avvikelser i kollektivtrafiken.
 • Dynamisk widget – om du sparar några favoritstationer i appen visar widgeten realtidsinformation från favoritstationen i din närhet. Perfekt när du är ute och rör dig och snabbt vill veta nästa avgångstid utan att behöva gå in i appen.
 • Realtidsinformation från dina favoritstationer. Filtrera efter trafikslag och riktning. Appen sparar automatiskt dina val så att du alltid ser det trafikslag och den riktning som du är intresserad av först.
 • ”Skaka för att åka hem” – Ute på stan och vill ha reseförslag? Två enkla steg: öppna appen och skaka på din iPhone så visas reseförslag från din position.
 • Res till din favoritstation från din aktuella position genom att enkelt peka på stationen i favoritlistan.
 • Dela störningsinformation, reseförslag eller detaljerade reseinstruktioner via Twitter, Facebook, iMessage eller mail. Skriv ut dem eller spara dem i din telefon.
 • Blåser det i eftermiddag? Du får svar i appen. Lokal väderprognos från SMHI, timme för timme. Men tänk också på att en prognos är, just det: en prognos.
 • Följ din resa på kartan och se mellanliggande stationer.
 • Sist men inte minst: Alla dina favorithållplatser eller favoritstationer synkas mellan dina iOS-enheter.

Kan säkert finnas en del andra appar som fungerar bra i Stockholm, men denna ser verkligen lovande ut. Pris: 19:- och är anpassad för både iPhone och iPad.

Tagged with:  

One Response to Denna veckan (5-6) i App Store – Nyheter, uppdateringar och gratis appar

 1. Mimmi skriver:

  Hej. Mailen kommer inte till skärmen via Notiser trots alla inst är rät, gjort med Appel pr telefon. Vad gör jag, jag vill ha mina mails synas på skärmen via Notiser.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!