Recension: Catalyst för iPhone 6

On 20 april, 2015, in iPhone, Nyheter, Tillbehör, by Jonny
iphone6_catalyst
Det började med att jag skulle testa Catalyst för iPhone 6 i Sälen, men det blev inte så mycket av det.

 

Tanken var att se om Catalyst håller vad man lovar (vilket jag egentligen inte ifrågasätter) i Sälen, med allt vad oaktsamhet är, snö, dreglande 2 åring o.s.v, men istället kom förkylningen från helvetet och satte stopp för allt. VAB…VAB, en andra vända för mig i sängen och sen lite VAB igen och barnakuten på det. För att se något positivt i detta så är det att skalet fick följa med på annat istället. 

För mig som gillar tunna skal, så är inte Catalyst något som sitter på för jämnan, utan åker på när behovet finns. Det har fått följa med på ett av mina jobb som ordningsvakt, ut på geocaching med barnen, grillning i naturen och alla andra ställen där vädret inte alltid varit det bästa eller chansen för hårda tag är stor.

Jag har testat andra skal för tuffa tag innan och som är helt ok, men Catalyst skiljer sig från mängden. Jag känner mig helt trygg när min iPhone 6 har det skalet på.

Skalet ska vara vattentätt ner till 5m, vilket jag gärna skulle vilja testa, men har inte haft tillfälle att testa det. Det får nog vänta till det är lite varmare i vattnet och då typ runt +27. Men har du inte för avsikt att bada eller dyka med din telefon, så skyddar det minst lika bra mot ett kraftigt regnoväder.

När det gäller skydd mot stötar så ska det klara ett fall på 2m. Här har jag något som slår ett falltest och det är min 2-åring, som supernöjd har skuttat omkring med min telefon utan att pappa sprungit efter med en kudde under telefonen. Han har härjat helt fritt och telefonen har hittills klarat av allt vad han har utsatt den för. Problem uppstår när jag inte använder Catalyst och han inte får ha min iPhone. Vi jobbar just nu på vad ett nej innebär.

Samtliga knappar fungerar med Catalyst på och bäst tycker jag det är att det sitter en vridknapp för Mute-knappen. Är det något som fungerar mindre bra med skalet på, så är det volumknapparna. Jag tycker att man får trycka lite för hårt för att kunna höja/sänka volymen, men det är samtidigt bra att knapparna sitter bra skyddade.

Touch ID fungerar lika bra med skalet som utan, så inga hinder när det gäller det.

Catalyst har självklart ett skärmskydd som sitter fast på skalet och där var vi lite ovänner till en början. Tyckte att skärmen svarade dåligt på mina tryck och fick ibland trycka flera gånger för att exempelvis starta en app. Inte alltid ett problem, men störande för mig. Tog någon dag innan jag kom på att jag har satt dit eget skärmskydd (inte av bästa kvalité), en tunn film som ska skydda mot repor. Tog bort den och sen var det inte ett problem längre.

För att skydda kontakterna i botten så sitter det ett skydd i gummi som är enkelt att ta bort vid laddning eller användning av hörlurar. Det går alldeles utmärkt att använda Apple egna hörlurar, men när jag tog ett par andra så gick det sämre. Mina andra hörlurar har en bredare kontakt och hålet var för smalt. Kanske inte ett problem för alla, men ställde till det lite för mig.

Här kommer ett klipp från YouTube där man låtit testa skalet på en iPhone 6 och utsatt den för en diskmaskin och ett par falltest. Catalyst leverera även här.

Så efter några månader tillsammans med mig och min familj, får Catalyst med guldkant godkänt. Det är ett skal för den som verkligen behöver det lilla extra.

Är du en användare som avverkat iPhones på löpande band? Köp Catalyst!

Fakta

Pris

Catalyst för iPhone 6 ligger på 699:- , vilket är billigt för en så bra försäkring.

Använd rabattkod iphonesajten Lifestylestore.se och få 10% rabatt på alla dina köp.

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...