apple_music

Det var en hel del som presenterades av Apple och även ”One more thing…” kom i slutet med nyheten om Apple Music.

Nu är jag lite sen ut med nyheterna, men förklaringen är enkel… det är en trött pappa som somnat antingen med barnen eller före barnen. Alltså har det inte funnits någon tid över för iPhonesajten. Jag har åtminstone hunnit installera första beta versionen av iOS 9. 🙂

Eftersom Apple Music är en helt ny tjänst från Apple, så tänkte jag börja med den.

Apple Music är en streamingtjänst likt Spotify. Låtarna ligger alltså i molnet och strömmas ner till din telefon. Du kommer kunna skapa egna spellistor, lyssna på album eller enstaka låtar om så önskas. Det kommer även finnas färdiga spellistor om du inte själv orkar sätta samman något eller helt enkelt tröttnat på de du har. Du kommer även att kunna spela dina spellistor i offline.

Till start så ska det finnas strömningsrättigheter till ca 30 miljoner av låtarna i iTunes, vilket är vad Spotify har idag, om inte lite över 30 miljoner.

Apple gör ett nytt försök med att göra iTunes mer social. Ping var namnet förra gången, men nu heter det Connect. Detta är ett ställe där artisten kan posta vad de vill till sina fans och du kan följa ditt favoritband och ta del av vad de sysslar med. Kan detta konkurrera med Facebook eller blir det en nytt misslyckat försök att vara sociala?

Apple har även skapat en ny radiokanal som heter Beats 1. Denna radiokanal kommer sända 24/7 och det är tre kända dj:s som kommer sända från Los Angeles, New York och London. Det kommer att vara en blandning av modern musik och intervjuer.

Apple Music kommer att lanseras den 30 juni och kommer att finnas i 100 länder från start.

När Apple presenterade tjänsten på WWDC 2015 var det en väldigt rörig presentation och jag hoppas att tjänsten inte blir lika förvirrad som Jimmy Iovine var på scen.

Spotify har en given plats hos mig, men är platsen hotad av Apple Music? Jag kommer absolut testa tjänsten och ge den en ärlig chans. Det artister som jag saknar hos Spotify, finns idag i iTunes och det talar för ett byte.

Ett annat är prisbilden. Apple Music kommer i USA kosta $9.99 vilket gör att prisbilden är densamma som vad Spotify kostar i Sverige. Räkna alltså med 100-lappen för ett konto. Vill man inte dela sin music med övriga familjemedlemmar, kostar ett familjekonto $14.99 för upp till sex konton. Det är vad det kostar för upp till 2 konton hos Spotify, vilket är grymt bra. Men vad är det som säger att inte Spotify kommer kontra och även ändra sitt pris. Det vet vi längre fram i sommar.

Vill du inte betala för Apple Music, finns det fortfarande en del som du kommer åt genom att logga in med ditt Apple-ID.

Medlem_AppleMusic

 

Du kommer kunna använda Apple Music via iTunes på Mac och Windows, iPhone, iPad. Det kommer även stöd för Android, men först till hösten.

Du kan läsa mer om Apple Music på www.apple.com/music.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...