Det blev iPhone 6s och iPhone 6s Plus

On 11 september, 2015, in Apple, iPhone, Nyheter, by Jonny

iPhone6s_event

Apple höll sitt event onsdags och nyheterna var många och bra. Tyvärr har jag inte hunnit skriva om något från den kvällen. Två sjuka barn och jobb har gjort att tiden inte räcker till.

Att denna modellen av iPhone skulle få namnet iPhone 6s var det nog ingen som tvivlade på och inte heller på hur den skulle se ut. Även en del av funktionerna var kända sedan tidigare, men inte riktigt hur de skulle fungera.

iPhone 6s och iPhone 6s Plus kommer i färgerna guld, silver, rymdgrå och rosa guld. Rosa guld är nyheten när det gäller färger och går att matcha med en Apple Watch i rosa guld. Säljstart är den 25 september, men ännu finns inget datum för när den börjar säljas i Sverige.

iPhone6s_changed

3D Touch

Innan eventet så hade jag bestämt mig för att inte köpa iPhone 6s, utan vänta ett år på nästa, men det ändrades snabbt. Apple hade mig redan vid 3D Touch!

Force Touch heter det på MacBook och det ryktades om att detta även skulle komma till iPhone 6s och iPhone 6s Plus, men ju närmre vi kom Apple event, så byttes namnet ut mot 3D Touch, vilket även blev namnet på funktionen.

Kamera och Live Photos

En ny uppgraderad modell betyder oftast ny hårdvara och här har man uppdaterat det mest i telefonen.

iSight-kameran får stöd för 12 megalpixlar och möjlighet att filma i 4K. Det är första gången man höjer antalet pixlar sedan iPhone 4s släpptes. Resultatet av ny sensor och andra förbättringar gör att iPhone 6s tar bättre bilder än tidigare modeller.

Gillar du att ta ”selfies”, så har även förbättringar skett på FaceTime kameran förbättrats. Den är nu på 5MP (tidigare 1,2MP) och ger både bättre selfies och använder skärmen som blixt. En inga mer mörka eller suddiga selfies på Instagram och Facebook. 🙂

Live Photos är en annan ny funktion på iPhone 6s/6s Plus.
Live Photos är en funktion som när du tar en bild, fångar rörelse och ljud, strax före och efter att bilden togs. På så sätt kan man trycka på en bild och den spelar upp en kort sekvens med ljud och rörelse. Bilden får helt enkelt liv. Även detta är en funktion som jag ser fram emot, men samtidigt lite oroad. Jag gillar att fotografer och använder gärna min iPhone, men frågan är hur mycket mer lagringsutrymme som Live Photos använder? Apple säger att det inte ska ta mycket mer än en vanlig bild, men jag tvivlar. Vill man inte använda funktion, går den att stänga av.

Touch ID når version 2 på Phone 6s och ska enligt Apple vara 2x snabbare än föregångaren.

På tal om prestanda så den självklart förbättrad i nya iPhone 6s och har fått en ny processor som otroligt nog heter A9. Den ska vara 70% snabbare än föregångaren A8 som sitter i Phone 6. Rörelseprocessorn är även den förbättrad och heter M9.

Siri är nu aktiv hela tiden och  lyssnar aktivt efter frasen ”Hej Siri” för att svara dig. Telefonen måste alltså inte som tidigare ligga på laddning för att det ska fungera.

Trådlöst blir även det förbättrat. iPhone 6s kommer att ha stöd för 23 band över LTE (4G), vilket gör att den kommer fungera i fler länder och underlätta för dem som reser mycket. Med det snabbare LTE, så ska du, om operatören stödjer det, komma upp i 300 Mbit/s.
WiFi kommer ha stöd för hastigheter upp till 866 Mbit/s.

Även måtten är nya på iPhone 6s. Det är ingen stor skillnad, men man ska vara medveten om att nuvarande tillbehör kanske inte passar.

Teknisk specifikation

Jämför iPhone-modeller

Läs mer om iPhone 6s på Apple hemsida.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...