iCloud_lagringsutrymme_fullt

Som standard får man 5 GB lagringsutrymme på iCloud och har man bara en enhet så klarar man sig ganska långt på det. Men efter tidens gång så fyller man på detta utrymme och man vill inte radera något.

Problem som kan uppstå är att man inte längre kan säkerhetskopiera sin enhet och det är inte bra. Säkerhetskopiering sker automatiskt när enheten är ansluten till en laddare, trådlöst nätverk och skärmen är släckt.

Det finns flera sätt att frigöra mer utrymme på iCloud och här tänkte jag ta upp några av dem.

Radera gamla säkerhetskopior från tidigare ägda enheter.

Gör något av följande:

 • På din iOS 8- eller iOS 9-enhet: Gå till Inställningar > iCloud > Lagring och tryck på Hantera lagring.
 • På din iOS 7-enhet: Gå till Inställningar > iCloud > Lagring, säkerhetskopiering och tryck på Hantera lagring.

Radera_säkerhetskopia_iPhone

Tryck på namnet på en enhet som du inte behöver säkerhetskopiering för. Tryck sedan på Radera säkerhetskopia.

Välj vilken appdata som ska säkerhetskopieras från din iOS-enhet.

Det här säkerhetskopieras till iCloud (PH12519):

 • Historik över musik, filmer, TV-program, appar och böcker som du har köpt

  Din iCloud-säkerhetskopia innehåller information om innehåll som du har köpt, men själva innehållet lagras inte i kopian. När du har återskapat innehåll från en iCloud-säkerhetskopia hämtas köpt innehåll automatiskt från iTunes Store, App Store och iBooks Store.

 • Bilder och videor på dina iOS-enheter
 • Enhetsinställningar
 • Appdata
 • Startskärm och apporganisation
 • iMessage, text- (sms) och mms-meddelanden kräver det SIM-kort som användes under säkerhetskopieringen
 • Ringsignaler
 • Visuell röstbrevlåda lösenord (kräver det SIM-kort som användes under säkerhetskopieringen)
 • Hälsodata
 • HomeKit-inställning

Säkerhetskopian av din iOS-enhet innehåller bara data och inställningar som är lagrade på enheten. Den har inte sparat innehåll som redan finns på iCloud. Dit räknas kontakter, kalendrar, bokmärken e-postmeddelanden, anteckningar, delade fotoalbum, iCloud-bildbibliotek o.s.v.

Här kan man spara på utrymmet genom att välja bort mindre viktig appdata eller flytta över bilder och video till en dator eller annan extern lagringsplats som t.ex. Leef iBridge eller Dropbox.

På din iOS-enhet går du till Inställningar > iCloud > Lagring och tryck på Hantera lagring. Här ser du alla dina säkerhetskopierade enheter som använder ditt Apple-ID och du väljer den som tillhör din enhet.

Val_av_appar_iPhone_iCloud

När du valt din enhet, kommer listan upp med de appar som säkerhetskopierar appdata till iCloud och du kommer upptäcka att det är ganska många som du inte behöver ha säkerhetskopierade till iCloud. Du ser även hur mycket lagringsutrymme varje app använder i iCloud och kan välja därefter.

Välj vilka appar du vill slå av och tryck på reglaget. Bekräfta sen att du vill stänga av och radera data från iCloud.

Stang_av_och_radera

Nu har du frigjort lagringsutrymme på iCloud, men det är inte alltid detta räcker. Om detta är ett återkommande problem och man har ett betalkort kopplat till sitt Apple-ID, rekommenderar jag att man utökar sitt lagringsutrymme på iCloud.

Att gå från 5 GB till 50 GB kostar 9 Kr/mån och är helt klart värt priset. Ändra lagringsplan gör man under Inställningar > iCloud > Lagring och tryck på Ändra lagringsplan. Välj passande storlek och bekräfta köpet.

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...