Pokemon_jakt

Nu har jag varit ute och jagat Pokémons med äldsta sonen och det var en helt ny upplevelse.

Är själv inte intresserad av att jaga Pokémons, men vill gärna hänga med sonen och se vad han gör. Det blir ett perfekt tillfälle att snappa upp lite om vad allt handlar om, hålla koll så att han inte utsätter sig eller andra för fara och samtidigt få fotografera lite längs promenaden.

Aningen skadad som man är, börjar jag titta efter vilka tillbehör man använder och vad man eventuellt saknar i sin jakt på det där speciella lilla monstret.

Många kör ett extrabatteri som man laddar telefonen ifrån. Vissa har det i fickan och andra har en ryggsäck, där man har batteriet och sen en sladd ut till telefonen.

Batteri finns det i alla möjliga former och styrka. Vissa behöver endast ett litet batteri och andra ska vara ute en hel dag och då slukar telefonen mycket batteri. En powerbank av något slag är alltså ett måste.

iPhoneButiken.se säljer man bra batterier på 2600 mAh till 15.600 mAh och priserna ligger från 169:- till 549:-.

Extra lång laddkabel kan också vara bra att ha. Det är ju inte alltid som man vill med sin powerbank i ena handen och telefonen i den andra. Det finns massor av längder att välja bland och iPhoneButiken.se har från 12cm till 3m.

Att jaga Pokémons i regn är kanske endast för den mest inbitne jägaren och då behöver man ett bra skal som skydd. Ett som även räddar en när man fumlar och tappar telefonen i backen eller går över kajkanten och trillar i vattnet. För den sistnämnda finns det även skal som gör att din iPhone flyter! 🙂

Catalyst är ett skal som klarar allt detta och lite till (flytvästen är ett tillbehör till skalet). Har själv ett skal från Catalyst och är mer än nöjd.

Catalyst för iPhone kan man köpa på på både Lifestylestore.se och iPhoneButiken.se. Finns till samtliga modeller av iPhone 5 och iPhone 6. Handlar man hos Lifestylestore.se, är det alltid fraktfritt inom Sverige och 10% rabatt om man använder rabattkoden IPHONESAJTEN (gäller alla tillbehör).

För den som jagar Pokémons på cykel, finns det även här hållare som gör att man kan hålla båda händerna på styret och trots det ha koll på spelet. Personligen rekommenderar jag att man stannar när man funnit sin Pokémon, då jag för mindre än en vecka sedan höll på att få två ungdomar i fronten på bilen. Det var nära att sluta illa.

Men om man nu känner att cykel är rätt transportmedel mellan Pokémons och Pokestops, kan man köpa ett skal från Catalyst och en hållare som passar. Dessa finner ni på samma ställen som skalen.

Ett annat problem är dataförbrukningen. Med Vimla kan man välja ett abonnemang som passar ens behov på ett helt annat sätt. Du betalar exempelvis för 7 GB, men kanske bara använder 4 GB under månaden. Då flyttas resterande 3 GB över till nästa månad och du får 7 nya GB att använda. Då har man totalt 10 GB (enkel matematik). De samlas helt enkelt i en pott och man får verkligen förbruka det man betalar för. Har två abonnemang med Vimla i familjen och de är helt klart den bästa operatören jag någonsin haft. Läs mer om deras abonnemang på Vimla.se.

Är ni runt Kalmar eller Öland och ser en rabiat 9-åring som jagar Pokémons och en pappa (gubbe) runt 40 som springer runt och fotograferar, är det stor risk att ni har stött på mig och min son. Kom fram och säg hej! 🙂

”Let’s be careful out there”

Tagged with:  

2 Responses to Tillbehör för att jaga Pokémons

  1. Mikael skriver:

    Kolla här också!
    http://trueaimerforpokemon.com

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...