Att Apple skulle plocka bort hörlursingången var väntat och det är blandade reaktioner på detta.

Själv använder jag oftast Bluetooth-hörlurar, men på jobbet föredrar jag att använda mina trådade EarPods och då kan det uppstå en konflikt vid laddning.

Ser även ett problem när jag använder vår ena bil, som inte har stöd för varken Bluetooth eller CarPlay. Då jag kör så vill jag använda GPS, ladda telefonen och använda EarPods vid samtal, men det blir problem med iPhone 7.

Nu finns det alternativ ifall man vill använda ”vanliga” hörlurar eller nya EarPods med Lightningkontakt.

Till kontoret kan man köpa Apple egna iPhone Lightning Dock. Den har uttag för hörlurar och kan ladda samtidigt. Den använder jag hemma och är väldigt nöjd med den. Kostar dock en slant (549 Kr), men är av mycket bra kvalité och dessutom snygg. Tyvärr är den inte anpassad för bilen.

iphone_lightning_dock

Nästa alternativ är Lightning Audio + Charge RockStar™ Från Belkin. Detta är en adapter med två Lightningkontakter och låter dig på så sätt både lyssna på musik och ladda samtidigt. Då den har två Lightningkontakter, fungerar den endast med Apple senaste EarPods som medföljer iPhone 7.

Adaptern är ännu inte släppt, men sägs komma inom kort. Priset ligger enligt hemsidan på $40 och det motsvarar ca 340 Kr. Alltså ett billigare alternativ och fungerar både hemma, på kontoret och i bilen.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...