catalyst_apple_watch

Innan Apple släppte Apple Watch Series 2, var klockan endast vattentålig. Du kunde duscha med den på och simma med den på egen risk, så jag började leta efter ett skydd som klarade lite mer.

Nu är Apple Watch Series 2 vattentät ner till 50m och då behöver man knappast ett vattentätt skal som klarar ner till 5m. Men fortfarande är den inte anpassad för er som jobbar i lite tuffare miljöer eller utövar en idrott som kan göra att klockan blir utsatt stötar och slag.

Har köpt några enkla bumpers som ska skydda, men det har liksom inte sett så snyggt ut. Jag fann då detta skyddet från Catalyst och slog till. Läste på lite dåligt, men blev positivt överraskad av att det är ett komplett skydd med tillhörande armband.

Jag arbetar till vardags på kontor, men på helgerna har jag de senaste 17 åren jobbat som ordningsvakt och där kan det hända en hel del. Då vill jag gärna ha något som skyddar min klocka och detta armbandet har verkligen löst uppgiften galant. Man slår emot saker när man går i trånga utrymmen, griper eller omhändertar personer. Bara för någon helg sedan utsattes den för ganska kraftigt våld och armbandet slets av, men det var bara att sätta tillbaka pinnen som håller armbandet fast på klockhuset och allt var som innan. Ett litet skrapmärke blev det också och utan skyddet så hade det nog blivit ett samtal till försäkringsbolaget.

Hade även på skyddet när vi var på semester. Där det fick hänga med både till poolen, stranden och ute i havet, men varken saltvattnet eller sanden påverkade klockan och det överlevde även sandslottsbyggen. Det enda negativa med detta är att utan klocka ser det fortfarande ut som jag har ett vitt armband på mig.

catalyst_on_the_beach

Lite fakta om skalet

  • Varje enhet har IP-68 testats som vattentät
  • Utformat att motsvara klaven enligt MIL-SPEC 810G för vattendroppar
  • Alla funktioner fungerar fullt ut, inklusive hjärtfrekvenssensor, laddningsdocka, mikrofon och högtalare
  • Catalyst roterande Digital Crown, lägger till ett färginslag som perfekt passar ihop med din Apple Watch och Catalyst vattentäta fodral.
  • Ultratunn design som kompletterar Apples eleganta design
  • Exponerad framsida för direkt åtkomst av pekskärmen
  • Levereras med ett premium-armband av silikon

Det finns inget skärmskydd med och min första tanke var att det behöver jag nog köpa. Men det kan påverka hur gummiskyddet tätar runt skärmen och då tappa den funktionen. Själva huset skyddar skärmen med sin höga kant, vilket gör att att man inte behöver något skärmskydd.

Att använda klockans alla funktioner med skyddet på har inte varit något problem. Allt fungerar och det är inga problem att prata i telefon via klockans högtalare och mikrofon.

catalyst_olika_farger

Nedan klipp visar hur man monterar skalet korrekt.  Det skal som säljs idag ser likadant ut som i klippet, men man har lagt till en skruv som måste lossas innan montering.

På sprängskissen finns skruven med och där kan ni även se alla andra delarna.

catalyst-explosiond

Har köpt iPhone-skal förr från Catalyst och alltid varit nöjd. Men deras skal till Apple Watch överträffade mina förväntningar med råge. Är så nöjd med skyddet.

Jag köpte mitt skal för 629 Kr på Lifestylestore.se, men finns även att köpa på fler ställen. iPhoneButiken.se säljer samma skal och även där kostar det 629 Kr.

Handlar ni på Lifestylestore.se och använder rabattkod IPHONESAJTEN, få ni 10% i rabatt på samtliga köp. De skickar allt fraktfritt och har snabb leverans.

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...