Jag har en viss kärlek till Apple och iOS har verkligen givit mig det jag vill ha av operativsystemet (man kan alltid önska mer). 

Har kört iOS 10 beta sedan i somras och utan några som helst problem, utan det har varit appar som saknat stöd gör iOS 10 och det är man medveten om. Har varit hur nöjd som helst tills nu!

Sen jag uppdaterade till iOS 10.0. klarar inte batteriet en hel dag. Ska jag vara helt ärlig så har jag gått från 95% till 30% på 2h och då har jag endast publicerat en bild på Instagram och googlat en sak.

Har hört några andra klaga och det betyder att jag inte är ensam om detta problem.

Måtte det snart komma en ny version som löser detta.

Uppdaterat 2016-10-04

Nu har jag återställt min iPhone 6s med 10.0.2 utan någon skillnad mot innan. Eftersom detta inte hjälpte, har jag idag uppdaterat till iOS 10.1 public beta 1. Mina förhoppningar om förbättrad batteritid såg först bra ut, men nu är det ca 1,5h sedan den var fullt laddad och är redan nere på 71%.

Tur man har ett backup-batteri med i väskan.

Uppdaterat 2016-10-07

Trots mina tappra försök att återfå någon form av batteritid igen, visades det finnas en annan förklaring. Det var endast slumpen som gjorde att batteriet försämrades vid uppdateringen till iOS 10.0.2. Då problemet upplevdes med iOS 10.0.2, 10.1 beta 1, 10.1 beta 2 och att jag ställt in den som en ny enhet utan några appar från App Store, gjorde jag ett diagnostik test. Detta visade sig att Batteriet varnade för fel och det blev ett samtal till Apple. Även de körde ett test med samma resultat och nu ska den in på service.

Så mitt problem kan härledas till ett trasigt batteri som täcks av garantin. Ibland har man tur! 🙂

 

Tagged with:  

13 Responses to Det är en sak som stör mig med iOS 10.0.2! *Uppdaterad 7/10*

 1. Pelle skriver:

  Satt nu på rasten med Facebook och på ca 10 min gick det från 98% till nu 84% när jag skriver det här. Min vän med en gammal iPhone 4 har suttit med sin och droppat från 91% till 90% på samma tid????

  • Johan skriver:

   Jag testade att scrolla i 5min på fb med min iPhone 6, batteriet gick från 73-71%. Prova att avinstallera fb. Kolla också så att video inte spelar upp automatiskt.

 2. Kristoffer skriver:

  Inga problem alls med batteriet i iphone7. Har haft flertalet iPhones i familjen sedan iPhone3G oh läser ofta om olika problem folk har. Vissa har jag haft (iPhone5 med dåligt batteri som byttes ut, småbuggar i interface, mjukvaruproblem med batteri som löstes med uppdatering) men oftast upplever jag att problemen bara verkar drabba ett fåtal.

  Jag läser hur andra drabbas. Inte jag.

 3. Johan skriver:

  Jag känner inte igen mig i det ni säger. Tvärtom har batteri tiden blivit vesäntligt bättre på min iPhone6 ca: 40-50% kvar efter en dag, innan hade jag ca: 20-30%. Har installerat på dotterns iPhone5s och sonens iPhone5, de har inga batteri problem heller. Det låter som att ni har en app som bråkar, kolla i batteri untnytjande. Jag är också jätte nöjd med flytet i alla telefoner.

  1 irritations moment med iOS10 har varit hemknappen, men det gick att lösa i inställningar så man kan låsa upp iPhone utan att behöva trycka.

  • Valter Isander skriver:

   Just nu visar Batteri att 46% har sugits av Bilder, senaste 22 timmarna. Verkar som att många bilder drar ström utan att jag gör särskilt mycket.
   Ansiktsanalysen är klar för några dagar sedan, så det bör inte vara den som drar ström. Kanske nån bug, nån loop som ligger och jobbar. Apple support kollar på detta nu.

   • Jonny skriver:

    Hej Valter.

    Håll gärna uppdaterade med vad de kommer fram till.

    Med vänlig hälsning,
    Jonny

 4. Valter Isander skriver:

  Håller med. iOS 10 närmar sig ruin. Jag funderade faktiskt idag på en medelmåttig Android. Allt är bra i iOS utom att det blivit oanvändbart. Batteri. Ladda filer oändlig tid. Editera bild omöjligt. Det bästa har blivit det sämsta. Och det sämsta är att de låtit det ske. Apple har tappat verklighetsförankring, ser till spec, inte till att det fungerar. Och man förvägras att ångra sig efter nån vecka.

  Never again.

 5. Mathias skriver:

  Håller med. Värsta skiten nu. Jag verkligen ser procenten tickar.

 6. Henrik Sjölin skriver:

  Kan hjälpa att nollställa telefonen. Det blev bättre för mig.

  • Jonny skriver:

   Tack för tipset, men testade det igår. Däremot blev det lite bättre efter att jag nollställde RAM.

   • Valter Isander skriver:

    Hur nollar jag RAM?

    • Jonny skriver:

     Du håller in avstängningsknappen till det står dra för att stänga av. Istället för att dra, håller du in hemknappen till du kommer tillbaka till Hemskärmen. Klart.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...