Dagens tips är något jag använder flitigt och gärna tipsar andra om.

AirDrop har nog inte fått den uppmärksamhet den förtjänar och det är väldigt synd. Jag använder AirDrop så ofta jag kan och då för att dela exempelvis bilder, videor, kontakter eller annat innehåll mellan mina enheter, men även till andra.

Många använder förmodligen det mer traditionella sättet med att skicka ett mejl eller sms, men är personen i närheten, fungerar AirDrop smidigare. Särskilt ifall man vill skicka stora filer eller många bilder.

Du kan dela innehåll från appar som Bilder, Safari, Kontakter med mera.

  1. Öppna en app och leta reda på innehållet du vill dela. Om du vill dela flera objekt trycker du på Markera och sedan på objekten. Med iOS 10 och senare kan du även dela appar med AirDrop. Bara tryck och håll ner appsymbolen på hemskärmen.
  2. Trycka på Dela eller  .
  3. Tryck på namnet på en AirDrop-användare eller Apple-enhet i närheten. Om du har en Mac-dator eller annan iOS-enhet där du är inloggad med ditt Apple-ID kan du också använda AirDrop för att dela innehåll med den enheten.

Läs mer om AirDrop i Apples Supportartikel HT204144 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...