Nu har Apple släppt både iOS 12.1.1 och watchOS 5.1.2 samt med nya operatörsinställningar för Telenor och du kan börja använda din Apple Watch med eSIM.

Nu förutsätter detta att du har en abonnemangsform som stödjer tjänsten Mobiluppkoppling klocka och det kan du kontrollera på Telenors hemsida.

Vad behöver du för att kunna aktivera tjänsten.

  • iPhone 6 eller senare.
  • Apple Watch Series 3 eller Series 4 med stöd för både GPS & Cellular.
  • iOS 12.1.1 eller senare på din iPhone.
  • watchOS 5.2.1 eller senare på din Apple Watch.
  • Telenor 35.1 eller senare som operatör
  • En personlig kod som hämtas via Mitt Telenor eller Mitt Företag.

Ställa in mobilabonnemanget – HT207578

OBS! Jag fick starta om min iPhone och Apple Watch innan jag kunde komma in under Mobilnät i Watch-appen.

Du kan aktivera mobilnät när du ställer in din Apple Watch första gången. Vid inställningen letar du efter alternativet för att ställa in mobilnät och följer sedan stegen på skärmen.

Du kan också ställa in mobilnät senare från Apple Watch-appen:

  1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Mobilnät.
  3. Tryck på Ställ in mobilnät.
  4. Följ instruktionerna för din operatör. Du kan behöva kontakta operatören för att få hjälp. Telenors instruktioner hittar ni här!

När allt är klart, kommer du att få ett SMS om att tjänsten nu är aktiv. Skulle inte detta komma, kan man kolla under Mobilnät i Watch-appen för att se om en profil installerats. Det kan hända att sms inte kommer och då kan man kontrollera detta i appen.

När allt är klart och profil nedladdad och installerad på din klocka, ska den hitta mobilnätet när man sätter sin iPhone i flygplansläge eller stänger av den. Du är nu aktiv och kan ringa och ta emot samtal, skicka iMessage, använda data i apparna o.s.v. Gällande SMS så fungerar det endast om din telefon är i kontakt med mobilnätet eller via WiFi. Då skickas dina inkommande SMS vidare till klockan och du kan även skicka SMS. Ex: Du har telefonen på laddning och åker hemifrån. Då kommer klockan att bli friställd från din iPhone och få täckning via mobilnätet. Då kommer du både kunna skicka och ta emot SMS. Om du lämnar hemmet och din telefon är avstängd, kommer endast iMessage att kunna skickas och ta emot.

Samtal och övriga funktioner på klockan fungerar utan att du behöver ha telefonen är igång. Du ringer som vanligt och ditt mobilnummer kommer att visas utåt.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...