För några dagar sedan publicerade jag en bild på Facebook där jag med Siri Genvägar skapat en QR-kod för våra besökare. En kod de skannar den med sin mobil och vips är de ansluta till vårt gästnätverk. 

Det var tydligen flera av er som gillade idén och undrade hur den var skapad, vilket jag gärna delar med mig av. 😀

Det klipp som jag publicerat på YouTube innehåller en nedladdningslänk i beskrivningen och den kan man ladda ner och installera i appen Genvägar. Därefter ansluter ni till det trådlösa nätverk som ni önskar dela via QR-koden. Hoppar sen tillbaka till genvägen som ni laddat ner, välj att redigera den och ändra fältet anteckningar till ert lösenord för det nätverk ni vill dela. Tryck på Klar och ni kan nu generera en QR-kod.

Av denna QR-kod skapade jag en tavla som numera hänger på kontoret. Lätt för besökare att bara scanna och trycka på notisen som dyker upp. Därefter är de anslutna. OBS! Glöm inte att hämta hem appen Genvägar från App Store och vara ansluten till rätt nätverk vi skapandet!

PS. Klippet på YouTube är inspelat i sovrummet med EarPods. Tydligen ska det spelas Fortnite i alla andra rum på jullovet och jag är landsförvisad från kontoret. M.a.o. så kan ljudkvalitén vara lite bristfällig.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...