Daily Weather+ är en ny väder app i App Store och såg dagens ljus för första gången den 18 juli.

Denna väderapp presenterar vädret lite annorlunda om man jämför med konkurrenterna, då vädret presenteras som en tidning och man bläddrar mellan prognoserna.

Nu presenterar denna app inte vädret bättre än någon annan app på App Store, men den gör det på ett roligt och intuitivt sätt.

Appen börjar med att visa vädret för din aktuella position, och sedan bläddrar du sida för att visa prognosen för de kommande tre dagarna. Man har gjort en snygg animering när du flyttar mellan de prognoserna, för att ytterligare understryka likheten med en tidnings design. Vill man lägga till andra orter så gör man det enkelt genom att klicka på som finns uppe i högra hörnet.

Hela appen är vacker med fina detaljer från tidningens design och utsmyckad med bilder som informerar om rådande förhållanden. Det är också lätt att bläddra genom flera städer och resultaten verkar mycket exakta.

Det som drar ner betyget på appen är att den fattig på information. Man har lagt ner mycket arbete på designen och glömt bort att fylla den med funktioner. Hade man lagt ner lika mycket tid på funktioner som på utformning, då hade denna app haft allt man kan önska av en väder app.

Det jag saknar är prognos som visar timmar och vecka och inte tre-dygnprognos som finns idag. Skulle även finnas med information om lufttryck, UV index och siktförhållanden. När det gäller inställningar så saknas möjligheten att ställa in om man vill att vindhastigheten presenteras i Mph, Km/h eller i M/S. Allt detta gör tillsammans att appen känns väldigt grundläggande och det finns bättre alternativ om man vill få en mer utförlig prognos om vädret.

En annan sak är att den kan krascha när man bläddrar i den, men detta är något som utvecklarna lovat åtgärda i en kommande uppdatering. Kanske man även släpper några fler funktioner i samma veva och lägger till det som jag saknar? Jag får hålla tummarna… 🙂

Behöver man inte så mycket information i sina väderprognoser och vill ha en riktigt snygg väder app, då kan man absolut köpa denna!

Weather 2x presentera vädret både snyggt, med bra information och kan därför vara ett alternativ. Den är anpassad till samtliga iOS-enheter och kostar 15 Kr i App Store.

 Daily Weather+ kostar 7 Kr i App Store och är anpassad för iPhone.

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...