När Apple presenterade iPhone 4 så fick vi för första gången se hur de tyckte att videosamtal skulle fungera och de kallade det för FaceTime!

De var helt i extas över att man kunde se den man pratade med och tyckte de kommit med något helt nytt! 🙂 Kanske det var något alldeles extra i USA, men i Sverige kom vi i kontakt med videosamtal 2004, efter att operatörerna öppnat upp sina 3G nät (UMTS) .

Bland de svenska operatörerna så var Tre först ut med kretskopplade videosamtal i sitt 3G-nät och de andra följde snart efter. Tyvärr var kvalitén inte den bästa och det blev väl inte direkt någon kioskvältare hos deras kunder. Kvalitén var dålig och föll snabbt i glömska, men väcktes åter till liv när Apple presenterade FaceTime.

Nu var det helt plötsligt en grym kvalité på bild och ljud….men (ett STORT men) här är man begränsad till WiFi och det går bara ringa FaceTime mellan Apples produkter

Du behöver ha någon av följande Apple-produkter för att kunna använda FaceTime:

  • iPhone 4 eller senare
  • iPad 2 eller senare
  • iPod touch (4:e generationen)
  • Mac med Mac OS X 10.6.6 eller senare

FaceTime är inkluderat i OS X Lion. Mac OS X v10.6-användare kan hämta FaceTime från Mac App Store.

iOS: använda FaceTime

Nyheten i iOS 6 är att om man har en iPhone 4S eller senare, så kommer man kunna ringa FaceTime via 3G nätet och slipper begränsas till att hela tiden vara ansluten till WiFi. Perfekt om man är på resande fot och inte har tillgång till WiFi. Nu kan FaceTime börja användas i större utsträckning än innan och kanske vissa yrkesgrupper kan ha nytta av tjänsten.

Tänk vad enklare det blir för exempelvis en snickare, att kontakta en projektledare när han behöver visa något och den personen slipper köra dit för att se problemet som ska lösas! Finns massor av bra användningsområden för FaceTime, bara man låter fantasin flöda! 🙂

Nu kommer det aldrig att hända, men det vore trevligt om man även kunde ringa videosamtal mellan fler terminalen än bara Apples.

Tagged with:  

One Response to iOS 6 – Nu kommer man kunna ringa FaceTime över 3G

  1. Michael Englund skriver:

    4S eller senare. Behövs knappast för att kunna köra tjänsten men verkar behövas för att sälja nya telefoner. Det är skit.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...