Ikväll har Apple presenterat nästa iPhone och den fick ”oväntat” namnet iPhone 5!

iPhone 5 kommer alltså släppas den 28 september och Sverige är med i första vågen, så vi slipper vänta! 🙂

iPhone 5 komme att ha glas på framsidan och aluminium på baksidan (bilder kommer) och kommer att finnas i en svart och en vit/silver modell. Det fanns rykten om att den skulle komma i fler färger, men dessa visade sig vara felaktiga.

Skärm

Som rykten påpekat så kommer alltså iPhone 5 att få en större skärm på 4″ och med upplösningen 1136×640. Här gäller det att utvecklarna uppdaterar sina appar med stöd för den nya skärmen, för iPhone 5 kommer inte anpassa. Det kommer att bli en tjock, svart kant runt appen till att de uppdaterar.

Storlek

Den har inte bara blivit större, utan man har minskat vikten med 20% och den väger endast 112 g och man har gjort den 18% tunnare. Nu är den endast 7,6 mm tjock och det kan man jämföra med iPhone 4S som är 9,3 mm tjock.

Processor

iPhone 5 kommer att få en A6 processor. Den ska vara dubbelt så snabb på både grafik och beräkningar och detta trots att den är mindre och inte använder mer batteri.

Uppkoppling

Den stora nyheten här är att iPhone 5 får stöd för LTE! 🙂 Telia, Telenor och Tele2 var omnämnda på Apples presentation, men Tre lyste med sin frånvaro. Har för mig att Tre delar 4G-nät (LTE) med Telia så de lär oxå sälja iPhone 5. Något som man inte nämnde var vilka frekvenser man använder och vi hoppas att man stödjer både 2600 & 900 MHz, vilket är de frekvenser som de svenska operatörerna använder.

Nytt chip som sköter allt med radio att göra, d.v.s WiFi, GSM, UMTS, HSDPA, DC-HSDPA, LTE.

Nya kontakter

Lightning är Apples nya dockningskontakt och ersätter dagens kontakt som hängt med i många år. Har du ”gamla” tillbehör så kommer det även finnas en adapter som kan användas där den behövs!

Apple har placerat om uttaget för hörlurarna och nu kommer man hitta den kontakten i botten, bredvid dockningskontakten.

Kameran

Kameran har fortfarande 8 megapixlar, men har förbättrats och några av nyheterna är ”Hybrid IR filter” och att man kan ta panoramabilder. Filma kommer du fortfarande göra i HD 1080p, men den får förbättrad stabilisering och man kan ta kort samtidigt som man filmar.

Kameran på framsidan blir på 1,2 megapixlar och kan filma i HD 720p

Övrigt

Jag blir lite besviken över att man inte valde att lägga till NFC, men som vanligt väntar väl Apple till marknaden blir större! Tråkigt beslut….

Mer om specifikationen för iPhone 5 hittar ni HÄR

Datum 

iOS kommer att släppas den 19 september!

iPhone 5 kommer att släppas i Sverige den 28 september och det är samma datum som den släpps i USA. Nu är vi inget ”B-land” längre! 🙂

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...