Telenor 4G

Nu har Telenor öppnat upp sitt LTE (4G)-nät på 1800MHz och det var i lördags som de första fick nya operatörsinställningar utskickade till sin  iOS-enhet.

Tele 2 och Telenor delar sitt LTE-nät i Sverige, men Tele 2 har varit ensamma med att erbjuda sina iPhone-kunder LTE. Telenor hade enligt dem själva ingen brådska, utan ville vänta till täckningen och kvalitén blev bättre.

Idag kan alltså även Telenors kunder använda sig utav LTE på iPhone, men nätet är fortfarande väldigt begränsat. Bor du inte i Stockholm, Göteborg eller Malmö, så behöver du inte heller skynda dig att skaffa ett abonnemang med 4G. Det är dessutom endast i stadskärnorna som man tillsvidare kan få upp LTE i displayen.

Har du en iPhone 5? Rätt tjänst på ditt abonnemang? Senaste iOS? Senaste versionen av Telenors operatörsinställningar och bor i rätt område? Då kan du nu surfa på LTE 1800…

Vad krävs för att du ska kunna använda LTE.

Hårdvara

  • iPhone 5
  • iPad 4:e gen
  • iPad Mini

Mjukvara

  • iOS 6.1 eller senare
  • Senaste operatörsinställningarn från Telenor

Skulle du inte ha rätt version på operatörsinställningarna, så kan du ansluta din enhet till iTunes och få uppdateringen den vägen, eller gå in under Inställningar-Allmänt-Om och ”knacka” på Version.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...