Den 17 september kommer Apple att släppa på iOS 8 för alla användare och därför tänkte jag ta upp några saker som kan vara bra att göra innan man uppdaterar.

Till att börja med så kommer iOS 8 vara kompatibelt med iPhone 4S och nyare, samt iPad 2 och nyare. Har du en äldre iPhone eller iPad, så är iOS 7 det senaste iOS som enheterna stödjer.

 

Att installera en uppdatering eller nytt iOS på din enhet kräver en viss mängd ledigt utrymme och kanske är du lika dålig som mig på att rensa bort gammalt från din iPHone eller iPad. Jag är verkligen kass på att regelbundet föra över foton från min iPhone till datorn och det får jag lida för vid en säkerhetskopiering eller vid nya uppdateringar. Jag får alltid sätt mig och rensa bort appar som jag inte använder och föra över foton till min dator. Även om du har tillräckligt med utrymme på din enhet, så är det aldrig fel att städa lite.

Så därför…

1. Börja med att se hur mycket ledigt utrymme du har på din enhet genom att gå till Inställningar->Allmänt->Användning. Där ser du hur mycket som används och vad som finns ledigt. Väntar du en liten stund, så kan du även se hur mycket av ditt lagringsutrymme varje app använder.

1410812039_thumb.png

2. Ta bort appar som du inte använder och rensa bland dina bilder. Du kan även flytta över dina bilder till din dator och det gör du genom att ansluta den till daton. Bilderna importerar du inte via iTunes till datorn, utan det fungera som med vilken Kamera som helst. Läs mer om detta på Apple Suuport.

iOS: Importera personliga bilder och videor från iOS-enheter till datorn

3. Öppna upp App Store på din enhet och kontrollera ifall det finns några uppdateringar till din kvarvarande appar. Det kommer släppas många nya uppdateringar av appar framöver och det är för att man anpassat dem för iOS 8.

4. När du är nöjd med ”städningen” och bilderna finns säkert på din dator, så är det dags att säkerhetskopiera din enhet till antingen iTunes eller iCloud. Personligen föredrar jag iCloud och smidigheten med att dagligen säkerhetskopiera min enhet vid laddning. Kraven för att säkerhetskopiera automatiskt till iCloud är: Anluten till ett trådlöst nätverk och att man har en laddare ansluten. Min telefon säkerhetskopieras dagligen vid sovdags, för då ansluter jag den till laddaren. Läs mer om säkerhetskopiering och återställning på Apples Support.

iOS: Säkerhetskopiera och återskapa din iOS-enhet med iCloud eller iTunes

5. Nu är du redo för att uppdatera din enhet till iOS 8! 🙂

Behöver man verkligen göra allt detta?

Svaret är självklart nej, d.v.s. om du har tillräckligt med utrymme på din iPhone eller iPad. Det är svårt att säga hur mycket som krävs, men räkna med att uppdateringen behöver minst 1,5 GB ledigt utrymme för att vara säker. En sak bör du alltid göra innan en uppdatering och det är att säkerhetskopiera din enhet. I de flesta fall så går allt bra med uppdateringen, men vågar du chansa? Jag gör det inte!

Uppdateringen väntas släppas ca 19:00 (svensk tid) på onsdagen den 17 september. Är du som mig och kommer att hänga på låset eller har du tålamod nog att vänta? Räkna med att det kan ta tid att ladda ner uppdateringen om du uppdaterar direkt på onsdag, för du kommer inte vara ensam om att uppdatera den kvällen. Klarar du dig utan, så kan det det vara värt att vänta några dagar eller kanske t.o.m till första uppdateringen av iOS 8. Det kommer förmodligen komma en uppdatering med buggfixar inom kort.

 

Tagged with:  

7 Responses to Dagens tips: Förberedelser inför iOS 8

 1. Johan Fredholm skriver:

  Hej!
  Vet inte om detta är rätt forum för min fråga. Om inte vore jag tacksam att få tips om vart jag kan vända mej.
  Har Spotify premium på både ipad och iphone5. Har inte tillgång till musiken offline och ändå tar den så mycket utrymme! 1,3 gb! Hur är det möjligt?

  En sak till! Har installerat ios8 på min iphone5 och kan inte längre på allmänt/användning se hur mycket utrymme varje app tar. Det kan man däremot se på ipad2 som har för lite minne för ios8. På den tar spotify premium bara 550 mb!
  Bästa hälsningar
  Johan Fredholm

  • Jonny skriver:

   Hej Johan. Vad jag förstått så lagrar appen information om din musik på enheten och det finns tyvärr ingen knapp för att tömma cachen. Man måste avinstallera appen för att tömma cachen och Sen får man hämta och installera den.

   Kan det vara så att den tar mer utrymme på din iPhone för att du använder Spotify mer på den enheten?

   Återkoppla gärna om det hjälpte.

   • Johan Fredholm skriver:

    Stort tack!
    Det funkade ju jättebra. Nu tar appen bara 56 mb!
    Fungerar detta på andra mappar typ bilder, musik, podcasters??
    Jättetacksam för ytterligare hjälp!
    Bästa hälsningar
    Johan

   • Johan Fredholm skriver:

    Stort tack igen!
    Kan ju naturligtvis inte radera bilder pod och musik…nu fattar jag
    Johan

    • Jonny skriver:

     Ingen orsak…bara roligt att kunna hjälpa till. 🙂

     • Johan Fredholm skriver:

      Fattar inte riktigt vad man ska med ios8 till. Har du några bra tips till en icke spelande, icke sportande, inte facebookande, inte använder vare sig twitter eller linked in eller instagram.
      Tar bara bilder, lyssnar på pod, musik och spotify, gör bankaffärer, mailar och smsar, googlar, kollar kartor och båtar/flygplan mm med mina 160 appar. Programmet tar ju i alla fall nästan 1gb utrymme eller? Tas ios7 bort så nettoutrymmesökningen bara blir ca100 mb?
      Har Du lust att svara vore jag tacksam!
      Bästa hälsningar
      Johan Fredholm

     • Jonny skriver:

      Ska försöka mig på ett bra svar under morgondagen. Just nu väntar sängen på mig.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...