En utbildningskväll för föräldrar

On 14 maj, 2015, in iPad, iPhone, Nyheter, by Jonny
I väntan på deltagarna

I väntan på deltagarna

Förra onsdagen höll jag för första gången på länge en utbildning i iPhone och det var förbannat roligt.

Det händer ofta att jag får frågor om hur man gör vissa saker med sin iOS-enhet, problem med att alla i familjen får samma iMessage som ska till ägaren av Apple-ID, problem med synkronisering via iCloud, iCloud, säkerhetskopiering, o.s.v.

Detta väckte tanken med att skapa en kort utbildning för föräldrar och för att få upp deras ögon för vad man som förälder kan göra och samtidigt känna sig bekväm i att låta barnen använda familjens iPhone eller iPad.

Utbildningen var kostnadsfri, men det behövdes en lokal som passade ändamålet och de kostar pengar. Jag tog därför kontakt med Hotell Skansen i Färjestaden, som kostnadsfritt ställde upp med en lokal. Besöker ni Öland någon gång, ska ni inte missa att besöka Hotell Skansen. Tycker du även om whisky, så ett besök ett måste. 🙂

Vi hade bokat 3h för en snabb genomgång av de punkter som jag specificerat nedan, men tiden räcker som vanligt inte riktigt till. Lite strul med tekniken och en fikapaus, gjorde att vi på slutet fick öka tempot. Men det var intressant att höra vad andra har att säga om barn och teknik. Alla använder tekniken på olika sätt, men man kanske inte har den kontroll som man önskar.

Innehåll

 • Vad är ett Apple-ID
  • Registrera
  • Med eller utan betalkort
  • Ladda på med värdebevis
  • Ge en app som gåva
 • App Store
 • iCloud
 • Familjedelning
  • Vad är Familjedelning
  • Hur man skapar ett Apple-ID för barn
  • Bjuda in familjemedlem
 • Säkerhet/Backup
 • Inställningar för begränsningar
 • Surfa lugnt
 • Tips & Trix

Blir det fler tillfällen så kommer det bli ett helt annat upplägg och mer gå in på djupet. Det får bli en kurs på ca 12h, fördelat på 4 tillfällen. Man behöver verkligen den tiden för att få ut något av en utbildningen och man får blanda teori med praktiska övningar. Normalt har jag utbildat internt på min arbetsplats, men nu blev det användare med olika behov, vilket gör att man måste bredda innehållet.

Det var en väldigt lärorik afton och jag hoppas att deltagarna lärde sig lika mycket som jag gjorde.

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...