De senaste dagarna har jag fått in några användare som upplever att telefonen låst sig efter uppdatering och inte kommer vidare.

Dessa användare har kommit både via iPhonesajten.se och jobbet. Idag begärde jag in en iPhone för att undersöka vad som hände och hur man kunde ta sig förbi problemet med ”Dra för att uppdatera”.

Uppdaterat 2015-09-20 11:00
Apple har släppt en supportartikel för att lösa problemet och meddelar att problemet även åtgärdas i en kommande uppdatering.

Läs mer på support.apple.com/en-us/HT205239

Gemensamt för samtliga med problem är att efter uppdateringen till iOS 9, kommer man till ett läge där det står ”Dra för att uppdatera”. Problemet är att man kan inte dra eller för den delen göra något allt. Det går inte stänga av telefonen och det hjälper inte med en hård omstart.

Det fick bli att sätta telefonen i DFU-läge och tanka ner och ominstallera iOS 9. Detta flöt på bra och efter uppdateringen var klar så ska man går genom alla steg för att aktivera den. Även här verkade allt flyta på bra till jag kom till valet med återställa från säkerhetskopia.

Hur man sätter en iPhone i DFU-läge:

 1. iPhone ska vara påslagen och ansluten till iTunes.
 2. Håll in Powerknappen i 10s, därefter fortsätter du hålla ner powerknappensamtidigt som du håller in hemknappen i knappt tio sekunder. När iPhone har slocknat släpper du Powerknappen och fortsätter att hålla in Hemknappen tills datorn plingar till och säger att den har hittat en iPhone i återställningsläge.
 3. Hämta hem senaste versionen av iOS 9 och installera.

Då denna användaren försett mig med all information gällande Apple-ID o.s.v. kunde jag välja att återställa från iCloud. Återställningen gick bra och hennes iPhone startar om. Det är nu problemet gick att återskapa, då samma fel uppstod igen.

Enda sättet att komma vidare var att ominstallera iOS 9 med hjälp av DFU-läge. Denna gången gick jag genom aktiveringen och ställde in allt, men jag valde att ställa in den som en ny iPhone och inte från någon säkerhetskopia. Nu fungerade allt igen och telefonen var igång, men utan något av det tidigare innehållet, då jag valt att ställa in den som en ny iPhone.

Jag började då misstänka att det var något korrupt med hennes säkerhetskopia på iCloud, så jag valde att åter ominstallera iOS 9. Denna gången valde jag en äldre säkerhetskopia från iCloud. iPhone startar åter om efter att den tankat ner säkerhetskopian. Efter omstart var det återigen problem och skärmen var åter låst med meddelandet ”Dra för att uppdatera”.

Nu gjorde jag det enkelt för mig… Jag gjorde om allt igen och valde istället att ställa in den som en ny iPhone.

Att flera användare upplever samma problem är oroväckande, så jag kontaktade Apple Care för att se om de om det ringt in fler med samma problem.

Jodå, de hade haft en del samtal, men hade samma ”workaround” som mig. Kör DFU-läge och ställ in enheten som en ny iPhone, men även kolla ifall det fanns någon gammal säkerhetskopia på iTunes. Samtidigt kunde de inte garantera att det fungerade.

Det är ingen idé att lämna in telefonen på service, då de gör precis samma sak som jag har gjort. All information är alltså borta, men ifall du använt iCloud för synkronisering av kontakter, kalender, bildström o.s.v finns viss information kvar.

Så vad är alternativen egentligen? Låta telefonen vara obrukbar tills Apple löser problemet eller ställa in den som en ny iPhone? Valet kan inte jag göra åt er, men oavsett så lär Apples tekniker slita för att komma fram till en lösning.

Har du dessa problem så får du gärna lägga en kommentar med följande information:

 • Telefonmodell?
 • Uppdaterad via iTunes eller via telefonens inställningar?
 • Vilken version av iOS hade du innan du uppdaterade till iOS 9.

Det som framkommit hittills är att de flesta har iPhone 5s eller äldre och eventuellt uppdaterat från en äldre version av iOS till iOS 9.

Uppdaterat 2015-09-20 08:10

Det är många som upplever problem och man har testat olika lösningar för att komma igång, men framförallt för att rädda information från sin iPhone.

Vill riktiga ett stort tack till alla som kommenterat, men ett extra stort till Stefan och Julia som beskrivit sin lösning för att rädda innehållet. Har inte själv kunnat testa detta, så härligt att ni delar med er.

Julia skriver…

Får jag tipsa om hur jag gjorde för att rädda mina bilder (min fastnade i morse i ”dra för att uppdatera”). Jag såg till att ha senaste version av iTunes i datorn, sen kopplade jag in telefonen mot datorn. Då hittade datorn allt innehåll i telefonen. Jag tolkar det som att datorn kom in ”bakom” frysningen och allt där är ju intakt. På så vis kunde jag importera alla bilder från telefonen till datorn. OBS att jag först slog av telefonen så att jag, när jag väl var uppkopplad till iTunes fick slå in lösenord etc (allt det som görs innan man kommer fram till stället där telefonen ”fastnar/fryser” i ”dra för att uppdatera). Nu återstår bara att återställa telefonen så att den funkar…

Tagged with:  

95 Responses to Problem med låst iPhone efter uppdatering till iOS 9 *uppdaterad lösning*

 1. Liz skriver:

  Jag gjorde den senaste uppdateringen av min iPhone igår och sedan dess får jag inga notiser om att jag får sms, varken ljud, vibration eller banderoller. Har kollat inställningarna men allt är som det ska. Vad ska jag göra?
  Mvh
  Liz

  • Jonny skriver:

   Hej Liz.
   Har du testat att starta om din telefon?
   Om det är gjort, så är nog nästa steg att ominstallera iOS 9 på telefonen.

   Detta gör du via iTunes på datorn, men glöm inte att säkerhetskopiera innan.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 2. Erika skriver:

  Efter att jag uppdatera till 9,0 så funkade min iPhone bra.. MEN, när jag koppla in telefonen till min dator för att jag skulle lägga över bilder/videos på datorn, så kommer jag inte åt bilderna som var tagna innan datumet jag uppdaterade.. de finns i icloud men jag kan inte se dem genom via den vanliga mappen i iPhonen på datorn när den är inkopplad. Ngn mer som haft detta problem, och kommer detta fixas med nya uppdateringen? Kan jag komma åt mina bilder/videos förutom via iCloud?

  /Erika

 3. Carina Löfgren skriver:

  Hej! Efter uppdateringen iOS 9 så kommer det med jämna mellanrum en grå yta på meddelanderaden där man ska skicka sms och det står även 000 längst till höger???? Om man sen går till inställningar-meddelande och sätter på antal tecken så försvinner det gråa fältet . Väldigt konstigt och jag undrar
  varför det kommer och om det alltid kommer vara så nu osv????

 4. Christer skriver:

  Jag har uppdaterat min iphone 6 till senaste 9
  Jag upptäckte idag att rösten på min gps var borta, och att jag inte kan kopiera bilder när jag öppnat kameran som jag kunde innan genom att hålla fingret på bilden o få upp kopiera knappen ,
  Jag har gjort hård omstart, ändrat i inställningar för ljudet på gps men det fungerar ej.
  Typiskt när jag nu kör i storstan o behöver röststyrningen,
  Vet nån vad man ska göra åt detta ?
  Hälsn Christer

  • Jonny skriver:

   Hej Christer
   iOS 9.0.1 släpptes idag. Uppdatera till den, ifall du inte redan gjort det.
   Annars är rekommendationen att du ominstallerar iOS när du har möjlighet.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 5. Jonny skriver:

  Hej.

  Nu har Apple släppt iOS 9.0.1 som ska lösa detta problem.

  http://iphonesajten.se/2015/09/23/ios-9-0-1-fixar-problemet-med-dra-for-att-uppdatera/

 6. Johan skriver:

  Gick, till Apple butiken och återställde telefonen och betalade 200kr för det men när jag kom hem för att slutföra uppdateringen låste sig telefonen igen. 200kr åt …. och fortfarande en obrukbar telefon. Tyvärr har jag ingen dator heller så att jag kan testa själv. Iphone 5s har jag som är fast i dra för att uppdatera i två dagar nu….,

  • Jonny skriver:

   Hej Johan.

   Apple har nu släppt iOS 9.0.1 som ska lösa detta problem. Dessvärre behöver du en trådlös uppkoppling och allra helst en dator för att uppdatera. I ditt läge skulle jag gå tillbaka och reklamera det arbete som de utförde och be dem uppdatera till iOS 9.0.1.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 7. Rolf skriver:

  helt sinnessjukt att dom inte drar tillbaka uppdateringen om problemet varit känt i ett par dagar nu? Uppdaterade nyss och ja nu är man ju lagom lack

 8. Tony skriver:

  Blir helt tokig på detta! Är ganska teknisk av mig men här faller jag 🙁 Har provat med allt för att bli av med buggen. Har provat DFU och allt, men när jag kopplar in telefon via iTunes så får jag upp på dataskärmen ”Tillåt åtkomst genom att svara på din iPhone”….. Enda alternativet jag har på iPhone är ”dra för att uppgradera”. Gör man det så visas äpplet och man ser att telefon försöker att installera. Efter ett tag så kommer samma sak igen ”Tillåt åtkomst genom att svara på din iPhone”. och inget händer varken på dator eller telefon.. Blir skogstokig snart!!!!

  • Jonny skriver:

   Hej Tony.

   Kan du stänga av telefonen, så kan det istället fungerar med att sätta telefonen i Återställningsläge. Är detta testat?

   • Tony skriver:

    Det går knappt att stänga av telefon. Det räcker att man bara duttar på av/på knappen så startar den direkt!

 9. Eva Johansson skriver:

  Samma här. Uppdaterade till <ios 9 nyss och telefonen är låst på dra för att uppdatera! Har en Iphone 4S och uppdaterade senaste till IOS 6.

 10. Linn skriver:

  Jag har samma problem, dvs kommer till låst skärm med ”dra för att uppdatera” efter att ha försökt uppdatera min Iphone 5s till IOS9. Jag saknar säkerhetskopia, och har därför försökt göra det, men det funkar inte. (Däremot gick det att importera alla foto från mobilen till min dator via min foto-app på datorn.)

  Om jag testar att göra säkerhetskopia innan Hello meddelandet, får jag följande felmeddelande ”Itunes kunde inte säkerhetskopiera iPhone-enheten (namn) eftersom den inte har ställts in än”. Om jag går vidare till steget när den hänger sig så får jag inget felmeddelande, men den blir aldrig klar. När jag ska överför inköp anges bara meddelandet ”Väntar på att ändringar ska utföras”, och när jag väljer säkerhetskopiera står det bara att säkerhetskopiering pågår men inget händer (har väntat 24 h utan resultat). Någon som har några tips?

 11. Sandra skriver:

  Hej,
  Jag har iPhone 5 s och gjorde dumt nog uppdateringen igår, har samma problem som alla andra och har försökt att återställa telefonen och lägga in säkerhetskopian med samma resultat. Om jag ställer in den som en ny iPhone går det att lägga in min säkerhetskopia (har den på datorn/iTunes) eller är det en del av problemet att det inte går att få in säkerhetskopian i den ”nya” telefonen?

  Ursäkta om jag är lite trög och tusen tack för ditt tålamod och hjälp, det är guld värt!

 12. Hanna skriver:

  Hej, detta hände min Iphone 4S (som senast uppdaterats till IOS 6, har jag för mig) och jag har lite problem att följa era råd. Min av/på knapp är trasig så kan inte få mobilen att slockna. Samt är det problematisk när jag försöker koppla den till Itunes på datorn då den hittar enheten men får upp en ruta där det står att det inte går att ansluta eftersom mobilen är låst och ber mig ”ange lösenordet på iPhone-enheten”, vilket jag inte kan göra.

  Vad gör jag?

 13. Karoliina skriver:

  Hos mig står det Dra för att låsa upp. Jag kan inte gå vidare hur jag än försöker… Har senaste uppdateringen (iOS 9), fick den i går och senaste i morse kunde jag använda mig av mobilen men inte längre. Kan inte ens stänga av den eller starta om den. Bilder och filmer har jag lyckats lägga över på datorn…. så det enda jag egentligen kan göra nu är väl att återställa min iPhone 5?

 14. Malin skriver:

  Har en 5c, fastnade i ”Dra för att uppdatera”när skulle uppdatera. Synd jag inte såg denna sida innan uppdaterade och återställde telefon (fick besked av appelsupport om att göra detta)…när skulle återställa från icloud var data senast kopierad 2014….nu är alla mina bilder mm borta från telefonen…trött och ledsen småbarnsmamma!! Som tyvärr ej är så hej på mobiler och alla funktioner…..

 15. Andreas skriver:

  Kan bekräfta det Julia gjorde. Uppdatera till senaste iTunes (fick error meddelande på äldre version). Gör en hård omstart på din iPhone 4s klicka dig framåt tills du slagit in pinkoden till telefonen och nätet. Stanna när det står ”hello” etc. Dvs innan den låser sig.

  Koppla till datorn= du kan spara alla foton på datorns hårddisk

  • Jonny skriver:

   Hej Andreas.

   Tack för din bekräftelse och förtydligandet om att stanna upp vid ”hello”.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 16. Paulina Andersson skriver:

  Samma sak för mig, har 5c och har inte uppdaterat dom senaste gångerna det kommit nya uppdateringar. Ska testa få liv i den med era tips nu iaf!

 17. Mia skriver:

  Efter senaste uppdateringen av iphone så låstes hela Google chrome!

  Någon som vet vad man ska göra? Avinstallera och sedan ladda ner på nytt???? Tacksam för tips då jag inte är så tekniskt bevandrad.

  Mitt favoritspel Ordyatzy går inte heller att komma in på längre! ?

 18. Carlo skriver:

  Hej iphonesajten!

  Jag blir galen på det här ! 🙂
  Gjorde allt enligt dina instruktioner längst upp. Allt verkade gå bra. Den skulle återställa via iTunes. Jag fick ställa in språk, en ny kod, tumavtryck mm mm.
  MEN! Nu står det åter ”> dra för att uppdatera” OCH DET GÅR INTE!

  Konstigt nog, gick DropBoxen igång och tankade ner bilder från telefonen!
  Vad har du för tips till en som är desperat!?

  Stort tack på förhand!

  • Jonny skriver:

   Valde du att återställ den från iCloud?

  • Carlo skriver:

   Och nu synkar den!
   Men jag kommer fortfarande inte in i den 🙂 *skrattar desperat* 😀

   • Carlo skriver:

    Från iTunes.

    • Carlo skriver:

     Som jag nämnde så synkar den. Men har fastnat i steg 6 (sista tror jag), med kommentaren: Väntar på objekt att kopiera. Fick också felmess att 4 objekt inte gick att synka (det kan jag ju iofs leva med…)

     • Carlo skriver:

      Det slutade med att jag fick göra ominstallationen som en ny iPhone. Bilderna hade jag dock kvar i DropBox, och adressboken i iCloud. Det kunde varit värre 🙂

     • Jonny skriver:

      Du kunde rädda en del, men andra råkade värre ut. Ingen tröst i det hela, men som du skriver kunde det varit värre.
      Apple kommer släppa en lösning, men vi kommer nog aldrig någon grundlig förklaring eller någon kompensation för allt merarbete som detta medfört.

      Hängslen och livrem är som alltid det som är bäst. Säkerhetskopiera och säkra bilder till datorn måste göras oftare. Datorn kan också gå sönder, så man måste även lagra allt på någon annan backuplösning. Oavsett hur man väljer att göra, så svider det ordentligt när man förlorar värdefull data.

      Med vänlig hälsning,
      Jonny

 19. Carlo skriver:

  Ett JÄTTETACK till iphonesajten!
  Jag fastnade också i ”Dra för att uppdatera”-läget. Men med dina instruktioner löste jag det! (har en iPhone 5).
  Tack igen!

 20. Erik skriver:

  Uppdatera min 4S nyss och har hamnat i dra och uppdatera-läget. Uppdaterade via telefonen från IOS 6 något tror jag.

 21. Peter skriver:

  Mycket märkligt att släppa en så stor uppdatering av iOS och så funkar det inte.Apple måste ju testat detta i leda. Som sagt mycket märkligt. Det är ju inte en vanlg liten bugg direkt…

 22. Rebecka skriver:

  fick samma problem m en iPad mini. Fastnade på dra för att uppdatera. Skräp av Apple.

  • Jonny skriver:

   Hej Rebecka.
   Nog kan man tycka att detta inte ska kunna hända, men ibland är olyckan framme.

   Om du följer de andras förslag på lösning, dvs samma som Apple hanterar i sin artikel, så är du snart på banan igen.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 23. Camilla skriver:

  Hej..
  Detta har även hänt min sons mobil Apple 4. Har tyvärr inte tillgång till våran dator förrän på tisdag , går det att lösa på annat sätt?!
  Vore tacksam för hjälp?

 24. Kristina persson skriver:

  När jag ska återställa min iphone (5s) kommer det upp en ruta där det står att jag måste stänga av ”hitta min iphone” på min iphone innan den går att återställa. Hur ska jag kunna göra det då den har låst sig (kommer ju bara till ”dra för att uppgradera”) och inte går att öppna?

  • Jonny skriver:

   Hej Kristina.
   Du kan göra det på http://www.icloud.com. Logga in där och sen välj Hitta min iPhone. Där ser du din enhet och kan trycka för att ta bort den. Sen är det klart.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

   • Linn skriver:

    Försökte göra detta, men sedan så stängdes min iPhone 5s bara av och går ej att sätta på, dessutom hade jag inte tryckt på uppdatera utan den gjorde det av sig självt.

    • Jonny skriver:

     Hej Linn.
     Om den är avstängd kan du testa att sätta telefonen i återställningsläge. Kolla först ifall den bara behöver ström.

     https://support.apple.com/sv-se/HT201263

     Med vänlig hälsning,
     Jonny

     • Linn skriver:

      Det gick att sätta på den igen, men problemet är nu att den står på ”dra för att uppgradera”, vet vad jag ska göra hittills men när jag ska stänga av ”hitta min iPhone” så har inte inställningarna hittat enheten och vet inte vad jag ska göra, det står. ”Ingen enhet hittad, du måste vara inloggad i ios8 osv, fattar inte tacksam för svar mvh linn

     • Jonny skriver:

      Man inte kan avaktivera Hitta min iPhone via telefonen, kan man istället göra det via http://www.icloud.com. Logga in där och välj Hitta min iPhone. Där ska din iPhone komma upp i en lista ifall du har fler, så ska det finnas en ”kryss” för att plocka bort enheten från funktionen. Tänk på att den enhet man vill ta bort, måste vara avstängd när detta görs.

      Med vänlig hälsning,
      Jonny

     • Linn skriver:

      Så man ska ta bort den från kontot? 🙂

     • Jonny skriver:

      Om Hitta min iPhone är aktiverat och anledningen till att du inte kommer vidare, kan man stänga av funktionen via iCloud.com. När man sen aktiverar iCloud på telefonen igen, kommer funktionen att åter vara aktiv.

     • Linn skriver:

      Nu tryckte jag på krysset ”Linns iPhone” o då så stog det att andra skulle kunna använda den, men hur ska jag göra nu då? Fatta inget.. 🙁

     • Jonny skriver:

      När man exempelvis säljer sin iPhone eller skickar den på service, så måste man först avaktivera Hitta min iPhone. Nu ska du försöka komma vidare och återställa och då är det samma sak. Så tryck på krysset! 🙂

     • Linn skriver:

      Hur kan man via sin mobil se säkerhetskopieringen ifrån iCloud? 🙂

    • Alice skriver:

     Hej! Jag har samma problem. Men enligt icloud.com har jag inga enheter kvar eftersom jag raderade som dessa som ni sa. MEN när jag ska återställa telefonen på iTunes står det fortfarande att jag måste radera hitta min Iphone….vad gör jag för fel?

     • Jonny skriver:

      Du gör nog inget fel Har du testat att starta om enheten efter att du tagit bort den från iCloud?

     • Linn skriver:

      Så är det för mig med, ska tests med att starta om den så får vi se

     • Linn skriver:

      Nu verkar det faktiskt som att det ska funka, när jag startade om enheten vi får se?

     • Jonny skriver:

      Håller tummarna! ?

     • Linn skriver:

      Längst upp står det nu ”säkerhetskopierar Linns iPhone”
      Och sen i mitten är det en ruta, som står hur dan min kapacitet är, telefonnummer, serienummer och också att iTunes förbereder att återställa programvaran på denna iPhone, ska jag vänta eller ska jag startA om min iphone? 🙂

     • Jonny skriver:

      Du bör avvakta om det står att den säkerhetskopierar. Det är mer om den står still på samma läge en längre tid och inget händer som man kan starta om.

     • Linn skriver:

      Den har stått så i en timme nu, men jag avvaktar endå? ?

     • Jonny skriver:

      Nja, då kan du avbryta och starta om.

 25. Elin skriver:

  Hej!
  jag har en Iphone 5s och följde dina steg. Det fungerade perfekt. Tack så hemskt mycket för hjälpen!

 26. Stefan skriver:

  iPhone 5c uppdatering via telefonen. Går ej att komma förbi ”dra för att uppdatera”. Tömde telefonen på kort för ca 1 vecka sedan, dock finns ju några nytagna. Kan jag på ngt sätt nedgradera till 8.4 utan att förlora korten? Har tankat hem inse 8.4 men har ingen backup innehållande de senaste bilderna. Finns inget annat av värde på luren än senaste bilder. Vad tror vi?

  • Stefan skriver:

   Viktig info!! Till alla er som vill ha era bilder!!!

   Som jag skrev kommer jag inte förbi dra för att uppdatera. Dock startade jag bildinsamling på min Mac, slog lösenord samt sim kod och voilà! Telefon med bilder dök upp och kunde importeras till min dator. Ska försöka nedgradera till 8.4 nu!

 27. Philip Folkesson skriver:

  Samma sak för min systers telefon som jag försökt uppdatera. iPhone 5, uppdaterad via telefonen och tidigare iOS 7. Det stora problemet är att av-/på-knappen inte fungerar… Säkerhetskopia finns på iTunes. Vad är bäst att göra?

 28. Julia skriver:

  Får jag tipsa om hur jag gjorde för att rädda mina bilder (min fastnade i morse i ”dra för att uppdatera”). Jag såg till att ha senaste version av iTunes i datorn, sen kopplade jag in telefonen mot datorn. Då hittade datorn allt innehåll i telefonen. Jag tolkar det som att datorn kom in ”bakom” frysningen och allt där är ju intakt. På så vis kunde jag importera alla bilder från telefonen till datorn. OBS att jag först slog av telefonen så att jag, när jag väl var uppkopplad till iTunes fick slå in lösenord etc (allt det som görs innan man kommer fram till stället där telefonen ”fastnar/fryser” i ”dra för att uppdatera). Nu återstår bara att återställa telefonen så att den funkar…

 29. Wilma skriver:

  Hej! Jag uppdaterade min iPhone 4s nu och den fastnade i ”dra för att uppdatera”. Jag testade den där metoden men då kommer det upp en bild på en laddare och iTunes loggan. Vad betyder detta?

 30. Katarina skriver:

  Min dotter gråter just floder över detta nu. Var på konsert i fredags och allt material borta!?
  Menar du att även om apple löser detta så småningom så fungerar det inte att återställa med senaste sparade kopian i icloud? Nu får jag panik. Hon hade full telefon, Bilder går ju aldrig att få tillbaka.

  • Jonny skriver:

   Hej.
   Vad som går att återställa och inte, vågar jag inte ge några garantier på. Har hon säkerhetskopierat den efter konserten, bör allt finnas med. Sen är ju själva tanken med säkerhetskopiering att man ska kunna återställa allt ifall något händer. Där kan nog igen ger några garantier av olika anledningar. Har hon haft Bildström aktivt på telefonen, så kan ni ha en än större chans. Logga in på http://www.icloud.com med det Apple-ID som var aktivt på telefonen. Där kan man se vilka bilder som finns i Bildström och hämta ner till datorn.

   Hela detta problem kommer att kräva en ny version av iOS 9, där man löst problemet. Huruvida man får tillbaka sådant man inte säkerhetskopierat, är något jag inte kan svara på innan Apple har en lösning.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 31. Julia skriver:

  Precis detta hände mig nu på morgonen med min iPhone 5. Jag tänkte följa dina instruktioner för att få igång telefonen igen, innebär det att kontakter och foton går förlorade? Finns något sätt att förhindra det?

  • Jonny skriver:

   Hej Julia.
   Om man försätter en iPhone eller iPad iDFU- eller Återställningsläge, försvinner allt innehåll. Det tidigare innehållet ska, om man säkerhetskopierat sin enhet, finnas på iCloud eller iTunes. Då problemet är att man inte kan återställa den och måste ställa in den som en ny enhet, kommer inget tidigare innehåll finnas med. Detta ska gå att återställa när problem med uppdateringen är löst. Tills dess får man klara sig utan telefon eller utan tidigare innehåll. Oavsett så är din iPhone utan bilder.
   Om du valt att synkronisera kontakter, kalendrar o.s.v. med iCloud, kommer detta att komma tillbaka när du väljer att aktivera iCloud på din telefon. All den datan finns i ”molnet”.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

 32. Clara skriver:

  Testade precis att göra DFU- saken men då kom det upp att iphonen måste först återställas som jag gjorde sen kom det upp ett meddelande från itunes som sa att ”din iphone kan inte återställas pga. en felkod (3014)”. Vad ska jag göra?!

 33. Clara skriver:

  Hej! Har samma problem. En notis om att uppgradera min iphone 5s till iOS9 kom upp och jag valde att göra det. Jag hade iOS7 innan jag uppgraderade den genom iphonens egna inställningar. Har testat att återställa den med en säkerhetskopia men kom tillbaks till samma ”dra för att uppgradera” sida. Har tänkt att testa använda DFU- metoden som det stod i artikeln. Borde jag göra det?

  • Jonny skriver:

   Hej Clara.
   Du kommer att få en fungerande iPhone, men utan tidigare innehåll.
   Har du kvar din säkerhetskopia på iCloud eller i iTunes, så ska det gå att återställa den vid ett senare tillfälle. Får inte Apple detta att fungera inom kort, kommer det blir en enorm protestvåg mot dem.

   Oavsett så kommer det en lösning på problemet.

 34. Sneja skriver:

  Hej Jonny,
  Igår skulle jag uppgradera min iPhone 5s och den låste sig i ”dra för att uppgradera” läge men det gick ej att dra. Jag flera gånger startat om mobilen men fastnat i dra för uppgraderings läge. När jag kopplar till iTunes så står det att jag måste uppdatera iTunes i min Mac för att få åtkomst till Snejas iPhone, men jag har ju senaste iTunes så jag vet inte vad jag skall göra. Vill gärna ha all info i mobilen som tidigare även sms:en. Har säkerhetskopierar till datorn ej iCloud, pinsamt men kan inte hitta den i datorn. Vad gör jag?

 35. Jessica skriver:

  Hej! Skulle uppdatera min dotters IPhone 4s med den nya IOS9 men under uppdateringen så hängde telefonen sig så jag var tvungen att starta om den. Nu efter hag startade om IPhonen så vill den att jag skall uppdatera den via ITunes. Jag kopplade in den till datorn men datan kan inte hitta telefonen. Hur gör man då, telefonen visar bara en sladd och ITunes hela tiden även om man har startat om den en antal gånger. Tacksam för svar och hjälp.

  • Jonny skriver:

   Hej Jessica.

   Du ska stänga av din iPhone när den inte är ansluten till iTunes. När den är avstängd trycker du in Hemknappen och håller den intryckt, samtidigt som du ansluter sladden till datorn och iTunes. Släpp knappen när iTunes plingar till och meddelar att den hittar en iPhone i återställningsläge. Sen kan du trycka på Återställ.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

   • Jessica skriver:

    Hej Jonny! Jag har provat det men det fungerar inte datan hittar inte telefonen och samma ikon är kvar på IPhonen ?

 36. Björn Melin skriver:

  Shit är ju senil…. Testat både mobiluppdatering och Itunes!

 37. Björn Melin skriver:

  Glömde har en 5s

 38. Björn Melin skriver:

  funkar bra med ”ny Iphone” men inte med någon säkerhetskopia!

 39. Michel skriver:

  Hej fick samma problem ikväll när jag skulle uppdatera min 5c. Hade inte uppdaterat på ett tag så gissar att jag hade förrförra versionen (namn?). Ska prova de här stegen nu. Men om man ställer in den som ny iphone är det då möjligt att få tillbaka det gamla innehållet?

  Vänliga hälsningar,
  Michel

  • Michel skriver:

   Vill bara säga att det funkade tillslut för mig. Startade om som ny iphone och telefonen blev återställd, dvs mina appar var borta, smsmeddelanden mm, men på något sätt (vet inte hur) fanns mina kontakter och bilder kvar vilket var skönt.
   Tack så jättemycket för hjälpen!

   allt gott,
   Michel

 40. Karin van Keppel skriver:

  Försökte uppdatera min iPhone5 idag via tel, tidigare version 8.4.1, men kom bara till att jag slog in pinkoden 1 ggr och kom till godkänn sedan hände inget mer och tel går inte at starta igen. Det som händer är att äpplet kommer upp sedan blir tel svart och en bild visar en sladd och iTunes ikonen och att sladden ska kopplas till datorn. Har nu provat olika varianter inkl ditt sätt med DFU-läge men kommer inte mer än till det jag beskrivit.

 41. Benny skriver:

  Hej

  Samma problem här. 5s uppdat från telefon och från iOS 8. Är alla data borta i telefonen? Den är inte säkerhetskopierad ??

 42. miro skriver:

  samma problem just nu på 5c…kommer telefon att fungera om man startar som ny iphone?

 43. Per Sennerahall skriver:

  Exakt samma problem har jag med vår/sonens iPhone 4S. Orkade inte ta mig igenom alla varianter som jag hittade på nätet. Tyvärr hittade jag inte ert tips, men ska pröva det.

  Testar och återkommer.

  • Jonny skriver:

   Ställning den som en ny iPhone, så borde ni snart vara på barnen.

   Tveka inte att fråga ifall ni behöver hjälp.

   Med vänlig hälsning,
   Jonny

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...