iphone7

Kvällens event var bättre än vad jag förväntat mig och massor av trevliga nyheter. Den stora var självklart iPhone 7, men Apple Watch Series 2 överraskade.

iPhone 7 och iPhone 7 Plus kommer att kunna förbeställas redan på fredag den 9 september och börja levereras den 16 september, vilket överraskade mig. Vi brukar alltid komma med i andra vågen, så positivt överraskande.

När man presenterade iPhone 7 så pratade man om 10 stora nyheter.

 1. Ny design och två nya färger. Black och Jet Black, men kvar är även guld, silver och rosa guld.
 2. Hemknappen förbättras och får Taptic Engine. Det innebär att den blir tryckkänslig och har man en nyare Macbook så känner man igen tekniken därifrån.
 3. iPhone 7 blir mer vattentålig än tidigare modeller. Telefonen är IP67-klassad och det innebär att den ska vara damm- och vattentät och klara 1m djup i 30m.
 4. Kameror får en rejäl förbättring. Här erbjuder man 12 MP kamera med optisk bildstabilisering, true tona-blixt med quad-LED, bättre bilder i svagt ljus och en programvara som ska hjälpa användaren att ta bättre bilder snabbt.
  iPhone 7 Plus utrustas med dubbla kameror på 12 MP vardera. Ena kameran är vidvinkelobjektiv och är samma som sitter på iPhone 7, men iPhone 7 Plus har även en 12 MP kamera med teleobjektiv. Teleobjektivet låter dig zooma 2x optiskt och 10x digitalt och det gör att man kommer att kunna ta riktigt grymma kort. Den låter dig även ta bra bilder med kort skärpedjup.
 5. Skärmen har blivit ännu bättre på iPhone 7 och iPhone 7 Plus med större färgdjup, 25% ljusare och inte nog med att du ser vad som händer på skärmen – du känner det också. Den nya Retina HD-skärmen på iPhone 7 integrerar 3D Touch överallt i iOS.
  iphone-7_display
 6. iPhone 7 får stereohögtalare. En uppe och en nere, som ska fördubbla volymen jämfört med iPhone 6s och ge ett större dynamiskt omfång.
 7. Nya EarPods med Lightning-kontakt. Vill du hellre använda dina gamla hörlurar, så skickar Apple även med en 3,5 mm-adapter.
 8. AirPods – Inga mer intrasslade sladdar när du ska svara i telefon eller lyssna på musik. En laddning ger upp till 5h musik och med laddningsfodralet får man upp till 24h. Är du i akut behov av att lyssna eller att prata i telefon, ger 15 min laddning 3h batteritid.
  airpods
 9. Apple Pay kommer till Japan och kommer stödja deras NFC-teknik Felica.
 10. Prestanda var sista punkten som Phil Schiller pratade om. A10 Fusion-chippet har en ny arkitektur som automatiskt ökar processorkraften när det behövs, och sparar på batteriet vid mindre krävande uppgifter. Batteritiden på iPhone 7 ska vara 2h längre än på föregångaren iPhone 6S och iPhone 7 Plus får 1h mer än sin föregångare.

iPhone 7 och iPhone 7 Plus kommer att komma ett lagringsutrymme på 32, 128 och 256 GB. Priset ska ligga på samma nivå som iPhone 6s gjort, men vågar inte tänka på vad iPhone 7 Plus 256 GB kommer att hamna på. Som en mindre SUV?

Apple introducing iPhone 7

iPhone 7 – Design

Läs mer om iPhone 7 – www.apple.com/se/iphone-7

Teknisk info – www.apple.com/se/iphone-7/specs

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...