Hur man bäst använder sin kamera med iPad

On 30 november, 2010, in Appar, iPad, Tillbehör, by Jonny

Ska du ersätta din bärbara dator med en iPad, så är sannolikheten stor att du kommer behöva koppla din kamera till den. Man kan vilja rensa minneskortet, redigera bilder, visa bildspel, ladda upp bilder o.s.v.

Att ta steget från en vanlig bärbar dator kan innebära många begränsningar och vi hoppas att vi ska radera en av de största nackdelarna. Många klänger sig fast vid sina datorer för att kunna hantera alla sina bilder och här ska vi visa hur man gör för att använda sin iPad istället.

Här kommer några tips som kan göra processen enklare vid fotohantering.

Köp ett Camera Connection Kit och få en adapter för SD-kort och en för USB. Kollat runt i butikerna och tyvärr har dom inte fått in några tillbehör ännu. Dom räknar med att dom kommer i veckan eller senast nästa vecka. Priset kommer hamna på ca 280:- och det är stor skillnad mot var dom privatimporterade kostat. Har sett priser på upp till 800:- på svenska sidor, så det är skönt att Apple nu börjar sälja dem utan ockerpriser. Klicka på länken om ni vill läsa mer om Camera Connection Kit.

Skaffa ett Dropbox konto. Många använder redan Dropbox, men ni som inte har något borde skaffa ett omedelbart. Det är en av de mest användbara tjänster och fungerar perfekt tillsammans med iPad och iPhone. Registrera ett konto och ladda ner Dropbox app på App Store kostnadsfritt. Man får 2 Gb gratis! Med Dropbox kan man sen lagra foton och andra saker på nätet, men även dela med sig till andra. Det är enkelt att skapa en mapp och sen välja de foton man vill ladda upp och på så sätt frigöra lagringsutrymme på sin iPad. Konto för Dropbox kan ni registrera Här!

Ladda ner en enkel app för bildredigering, för du kommer behöva en. Det finns en uppsjö av olika appar för bildredigering, men vill du ha en enkel och gratis app så är Adobe Photoshop Express ett bra alternativ. Vill du ha en något mer avancerad app och få tillgång till fler verktyg som hjälper dig med allt du behöver, så köp då Photogene for iPad. Det kostar endast 28:- och är absolut värd varje spenderad krona.

Ladda ner en passande app för att dela med dig av dina bilder på internet. Välj själv vart du vill ladda upp dina bilder och alternativen är många. Facebook, WordPress, Flickr är några ställen som man kan dela med sig bilder på och som har egna appar. Inte alla är anpassade för iPad, men fungerar och förhoppningsvis kommer fullt stöd. BlogPress är en app som stödjer flera av dom vanligaste så som Blogger, WordPress m.fl. och är anpassad både för iPhone och iPad. Kostar 22:- på App Store och gör det den ska!

Visa bilder i ett bildspel på iPad. Funktionen Bildspel finns redan på din iPad och genom att ladda upp dina senast tagna bilder på familjen, kan man starta det albumet som ett snyggt bildspel. Perfekt att visa på familjefesten!

Lycka till med era bilder!

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...