Apple Watch

Apple_watch_homescreen

Som ny användare av Apple Watch och en nyfiken själ, söker information man oftast efter information och finner en del tips & trix. Nedan finner ni de som jag tycker varit användbara.

watch_snabbtitt

Mulltitasking – Digital Crown fungerar som hemknappen på din iPhone. Genom att dubbelklicka kan du hoppa mellan nuvarande- och senast öppna app.

Statussymbolerna – Överst på skärmen visar information om Apple Watch:

notissymbol   Notiser: Du har en oläst notis.

laddningssymbol  Laddar: Apple Watch laddas.

Låssymbol  Lås: Apple Watch är låst med en lösenkod.

symbolen för Stör ej  Stör ej: Inkommande samtal och påminnelser kommer inte att låta eller lysa upp skärmen, men alarm är fortfarande aktiva.

Symbolen för flygplansläge  Flygplansläge: Trådlösa tekniker är avstängda, men övriga funktioner är fortfarande tillgängliga.

Symbolen för nedkopplad iPhone  Nedkopplad från iPhone: Apple Watch har tappat förbindelsen till sin parkopplade iPhone.

symbolen för trådlös aktivitet  Läser in: Det pågår en trådlös aktivitet eller en aktiv process.

Notiser – Vilka appar som ska få skicka notiser till din Apple Watch är en inställning som man finner i appen Apple Watch på din iPhone. I appen väljer man vilka som ska få skicka notiser och ett tips är att endast välja de som är viktigast för dig. Rensa notiser kan man göra genom att ”avfärda” dem efter att man läst dem, svepa åt vänster över notisen och ni raderar en och en, eller ta bort samtliga genom att trycka hårt på skärmen och välja ”Rensa”.

Ljud och haptik – Hörs signalen för lågt vid inkommande notiser eller ”knackar” den för hårt eller löst? Ni kan höja/sänka volymen eller intensiteten för knackningarna under inställningarna. Gå in på klockans inställningar och välj Ljud och Haptik.

Ljud_Haptik_AW

 

Ta skärmdump – Precis som på iPhone så kan man ta en skärmdump av vad som visas på displayen. Tryck in Digital Crown samtidigt och släpp snabbt. Då kommer det att generera en skärmdump av innehållet på klockans display och bilden hamnar i Kamerarullen på din iPhone. Användbart om man vill spara något speciellt eller om det kommer upp ett felmeddelande av något slag.

Denna sidan kommer att fyllas på efter hand, men tveka inte att lägga en kommentar om du själv har något bra tips.

Kalibrera din Apple Watch – Anledningen till varför man kan behöva kalibrera sin Apple Watch, är för att precisionen för avstånd och stegmätning förbättras när man inte har tillgång till GPS. Det kan vara när du använder ett löpband eller springer utomhus utan din iPhone. Läs mer här!

Lämna ett svar

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...