iPad – Camera Connection Kit

On 7 december, 2010, in Apple, iPad, Tillbehör, by Jonny

Idag kom äntligen ett litet paket till mig!

Nu ska jag äntligen få testa att använda min iPad tillsammans med min kamera och se om detta fungerar som det är tänkt.

Enligt 9to5mac så har det gjort ändringar i iOS 4.2 som gör att Apples Camera Connection Kit blivit mindre användbart för iPad ägare. Den 30-stifts dockningskontakt som finns på iPad hade tidigare en effekt på 100 mA, men man har nu sänkt den till 20 mA.

Detta är goda nyheter för batteritiden, men dåliga nyheter för alla som tidigare kunnat ansluta tangentbord, USB-minnen och andra tillbehör som stödjer USB. Ansluter man ett tillbehör som drar mer än 20 mA, får man ett felmeddelande som påpekar att det anslutna tillbehöret drar för mycket ström.

Det ursprungliga syftet med tillbehöret är ju att använda det tillsammans med en kamera, men många upptäckte att man även kunde ansluta andra tillbehör. De som använt Camera Connection Kit för det senare kommer förmodligen bli besvikna över att Apple gjort denna förändring. Förhoppningsvis är detta en bugg som kommer rättas till vid en senare uppdatering, men det kan även vara ett medvetet drag ifrån Apple. Detta får vi säkert veta vid nästa uppdatering!

Återkommer med en recension av Camera Connection Kit vid ett senare tillfälle.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...