iPad i förskolan

On 24 januari, 2011, in iPad, iPhone, Nyheter, by Jonny

Har du någonsin sett ett litet barn spela med en iPhone eller iPad?

Det är faktiskt ganska chockerande hur lätt barn tar till sig användargränssnittet, precis som de gör med lastbilar eller dockor. De vet instinktivt att iPhone är en leksak, och de tjatar, lirkar och trakassera sina föräldrar till att låta dem leka med dem.

De föräldrar som låter sina barn leka med tekniken, kommer få se hur naturligt och omedelbart barnen förstår hur allt är uppbyggt och att dom inte bryr sig om att iPad saknar mus eller fysiskt tangentbord. Barn är hårdkodade för touch-gränssnitt, och de älskar iPad! 🙂

Nu har denna teknik tagit steget in i förskolan och där får barnen tillgång till den nya tekniken i sin utveckling. Det finns idag något så trevligt som IKT-padagogik (Information – och KommunikationsTeknologi) och för detta har man då IKT-pedagoger som skall se till att barnen får tillgång till information via olika medier (hoppas jag tolkat det rätt).

På en förskola i Östra Mölndal jobbar Line som är en IKT-pedagog. På hennes blogg kan man följa hennes reflektioner över hur man kan använda iPad inom förskolan och hur barnen fungerar tillsammans med tekniken.

Hennes blogg hittar ni Här.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...