Wombis pekbok med djur.

On 14 mars, 2011, in Appar, iPad, iPhone, by Jonny

Wombis pekbok är en mycket pedagogisk och välgjord app för de minsta barnen (0-4 år).

I appen hittar man mängder av olika djur och man har lagt in dem i olika miljöer så som bondgård, djungel, skog och savann. Skulle gärna skriva att man lagt i dem i sina rätta miljöer, men är lite frågandes till att hitta en sköldpadda i skogen och en känguru tillsammans med giraffer och elefanter på savannen. Min 3-åring ifrågasatte vad sköldpaddan gjorde i skogen, så jag var inte ensam om detta.

Appen presenterar djuren med bild, ljud och text på ett snyggt sätt och är en av de bästa i sin kategori. Den får barnen att verkligen trycka runt bland djuren och behöver ingen närmre presentation om hur den fungerar, då dom direkt vet hur dom ska göra. Inbjuder till en stunds lek och samtidigt väldigt lärorik och pedagogisk.

En liten bugg som upptäcktes var att den plötsligt slutade läsa upp djurens namn och det krävdes en omstart för åter få tillbaka funktionen. Även grannens dotter lyckades med samma sak, då dom endast verkar vara intresserade av att höra djurens läten och klickar sig fram för snabbt. Detta kommer förmodligen rättas till av utvecklarna i en framtida uppdatering.

Detta innehåller pekboken:

* Över 30 illustrerade djurbilder där djuren presenteras både i text, ljud och bild. Genom att svepa med fingret på skärmen kan ditt barn enkelt bläddra mellan djuren. Klicka på ett av djuren och en röst berättar vad det heter. Därpå hörs djurets alldeles unika läte. I text under bilden visas även hur djuret stavas, allt för att göra inlärningen så effektiv som möjlig.

* Ett flertal miljöbilder som “djungeln”, “bondgården” eller “skogen” där flera djur presenteras i en och samma miljö, även här med text och ljud. Det blir en rolig lek att hitta alla djuren på bilden!

* Wombis pekbok med djur kommer även i 10 språk. När ditt barn lärt sig vad djuren heter på svenska kan ni enkelt byta språk för att lära er vad djuren heter på andra språk. Möjligheten att fördjupa kunskaperna inom andra språk gör Wombis pekbok till en rolig språkskola relevant för alla åldrar!

* Tydligt gränssnitt som gör appen enkel att använda även för de allra yngsta.

* Språk: svenska, engelska, tyska, spanska, franska, italienska, portugisiska, holländska, danska och norska.

 

Appen fungerar bra med iPhone, iPad och iPod Touch och kostar endast 15:- i App Store.

 

Tagged with:  

2 Responses to Wombis pekbok med djur.

  1. Markus skriver:

    Tack för en fin recension!

    En update som rättar till buggen har redan skickats in, så det är åtgärdat så snart apple lagt upp den!

    Däremot får vi klura lite över var sköldpaddan och kängurun bör hålla till, det har ni rätt i 🙂

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...