Har fått möjligheten att testa några skydd från iPhoneButiken till mina iPhone 4 och iPad.

Har kört med dem ett slag och därför är det äntligen dags för en liten recension. Tyvärr har det dragit ut alldeles för länge innan jag hunnit sätta mig och fundera på vad jag tyckte om dem.

Skydden jag fått möjlighet att testa är:

iPhone 4:

  • Belkin – Grip Grove Duo
  • SwitchEasy – Nude
  • iSkin – Revo4

iPad (1st gen)

  • Macally – MetroChrome
  • Macally Flexfit

Till iPhone 4

Belkin – Grip Grove Duo. Detta silikonfodral ger ett bra skydd för din iPhone 4 och ger ett bra grepp om telefonen. Eftersom jag har en hållare för telefonen i bilen så blir det ofta som skyddet åker av och på. Detta har gjort att det börjat få lite slappare passform. Nu är det kanske inte optimerat för att slitas i i den omfattningen, men det händer att man behöver ta av det ibland. Trots detta så tappar den inte sitt syfte och sitter fortfarande ok på telefonen. För 269:- får man med två silikonfodral, ett svart och ett vitt.

SwitchEasy – Nude. Detta är ett av de tunnaste skydden på marknaden och är endast 1mm tjockt, tillverkat av superstarkt polykarbonatmaterial. Nude sitter riktigt bra på din telefon och ger ett mycket bra skydd och man får även med 2st displayskydd, putsduk och skydd för docknings -hörlurskontakten. Läst några tidigare omdömen om att skyddet blir repigt och tappar formen, men detta är inget som jag kan hålla med om. Nog har skyddet fått några repor  under, men det är inget som stör och hellre på skyddet än på telefonen. Passformen är fortfarande mycket bra och detta trots att jag försökt provocera det. Är det någon minus med skyddet så är det att kanterna är vassa i början och skulle behövts putsas till innan det lämna fabriken. Nude är ett snyggt skal som sitter bra på din iPhone 4. Nude kostar 249:- och finns i färgerna Svart, vit, lila, turkos, rosa, lime, röd, transparent. Svart Nude kostar 199:-.

 


 

iSkin – Revo4. Detta skydd i silikon är ganske inte det snyggaste som finns till iPhone, men det ger absolut ett bra skydd till din iPhone. Revo4 är inte för vanliga användare utan vänder sig mer till dem som arbetar i en lite tuffare miljö, ett skydd som exempelvis passar hantverkare, poliser och väktare bättre än skrivbordsfolk. Bortsett från fodralet så medföljer även en displayskydd i hårdplats som man fäster över displayen och som sen sitter fast tillsammans med silikonskyddet. När man sen ska använda telefonen, kan man ta bort skyddet över displayen och fästa det på baksidan av telefonen. Minus är att skyddet drar åt sig damm och det kan bli en del om man jobbar i en sådan miljö. Revo4 kostar 349:- och finns i färgerna brun/svart, rosa/svart, brun/vit, svart/gul.

Till iPad

Macally – MetroChrome. Ett snyggt skydd i kromdesign som skyddar baksidan och hörnorna på din iPad, men samtidigt ger dig obehindrad åtkomst till samtliga reglage. Passformen är perfekt och ökar inte vikten nämnvärt. Minus är att det snabbt blir kladdigt av fingeravtryck. Fast det är mycket enkelt att få rent igen. MetroChrome kostar 299:-.

Macally Flexfit är ett genomskinligt, greppvänligt och snyggt skyddsfodral till iPad. När man fått dit skyddet så sitter det riktigt bra och försämrar inte paddan design något nämnvärt. Detta skydd fungerar bäst om man inte har något displayskydd monterat på paddan, då skyddets kanter sitter åt runt kanterna och på så sätt får  displayskyddet att lossna. Kanske endast är jag som upplever detta, men tycker att det är värt att nämna. Skulle nog använda detta skydd om det inte var för just detta. Har man inget skydd på sin display, så är detta ett skydd som jag gärna rekommenderar och man kan beställa dit på iPhoneButiken för endast 299:-.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...