Köp inuti program – Dagens snackis

On 7 april, 2011, in Appar, iPad, iPhone, Nyheter, by Jonny

Aftonbladet.se kan man idag läsa om hur en förälder lånat ut iPaden till sina barn och hur dom snabbt lyckats handla för 50000:- i spelet The Smurfs Village.

Detta är ingen direkt nyhet att man kan bli av med mycket pengar i detta spel och det gäller att hålla reda på sitt lösenord till iTunes-kontot. Innan iOS 4.3 kunde ange sitt lösenord vid hämtning av appar i App Store och sen kunde man inom 15 min göra köp inuti en app, typ tillbehör till spelet. Detta har nu tagits bort och man kan inte göra köp utan att ange sitt lösenord igen. Däremot kan man fortfarande ladda ner appar i App Store utan lösenord och då inom 15 min efter senaste köp.

Apple har lyssnat en del på alla föräldrar som klagat på barn kan göra köp i programmen. Nu tycker jag att Apple gjort en del för att försvåra köp i appar, men det yttersta ansvaret ligger dock ändå på föräldrarna. Man måste läsa på om produkten och apparna man laddar ner och inte bara tro att alla andra göra det åt en.

Klart barnen ska få spela spel på iPad, men kanske man skulle ställa in så att det blir omöjligt att göra dessa köp. På en iPad gör man detta under Inställningar|Allmänt|Begränsningar och där kan man välja vad som ska gå att göra på din iPad. Denna funktion finns även på iPhone och iPod Touch!

Stänger man av Köp inuti program, så slipper man vara orolig och man undviker tråkiga överraskningar.

Nedan kan ni se ett klipp om just detta, men det gjordes innan Apple förändrade tillvägagångssättet för köp i program. Nu är lösenord tvingande för dessa köp om man kör iOS 4.3 eller senare.

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...