Nyheter i iOS 5

On 7 juni, 2011, in Apple, iPad, iPhone, Nyheter, by Jonny

Ikväll har Apple presenterat en del av de 200 nyheterna som kommer med iOS 5 i höst.

Många av nyheterna är något som man förväntade sig, men jag får nog säga att det ser bättre ut än vad jag trodde från början.

Här kommer de största nyheterna i iOS 5:

Notification Center – Äntligen…för nu kommer alla dina notifieringar att samlas på ett ställe och du kommer åt dem genom att svepa fingret neråt på skärmen. Det är alltså slut på dessa fula dialogrutor som poppar upp och du slipper bli avbruten med det du gör när notifieringen kommer. Nu så dyker det istället upp en notifiering i toppen av skärmen som visar att du har ett nytt meddelande och försvinner om du inte väljer att klicka på det.

Newsstand – Fungerar precis som iBooks som finns idag, men är för tidningar istället. Nu slipper man alltså ha en app för varje tidning som man prenumerera på och uppdateras automatiskt när nytt nummer släpps. Känns mer aktuell än vad iBooks gör. Kan inte påstå att iBooks är en favvo-app på min iPhone eller iPad.

Twitter – Nu ska man kunna logga in på sitt konto direkt under inställningar och låta andra program få tillgång till ditt konto. Twitter kommer att vara integrerat med appar som Mail, Foton, Kartor, Safari och YouTube, så man snabbt kan microblogga från sin iEnhet. Twitter integreras även Kontakter på din iEnhet. Skulle du sakna bild på en kontakt och de har ett Twitter-konto, så hämta den deras bild och alias från Twitter.

Safari -IOS 5 lägger till fler funktioner till iPhone och iPad. Safari Reader visar webbartiklar och plockar bort annonser och annat skräp så du kan läsa utan distraktioner. I Reading List kan du spara intressanta artiklar att ta del av senare, medan iCloud håller din lista uppdaterad på alla dina iEnheter. På iPad kommer flikar att hjälpa dig att  hålla reda på flera webbsidor samtidigt och låter dig snabbt skifta mellan flikarna. iOS 5 ska även förbättra prestandan i Safari.

Reminders – Fungerar som små komihåglappar och synkas med både Mac och PC. Är även en del smarta funktioner som att ställa påminnelser utifrån man är. Låt säga att du ska köpa mjölk på hemvägen, så kan påminnelsen poppa upp när du är i närheten av exempelvis Maxi. Ovärderligt för mig! 🙂

Kamera – Här Apple backat och tillåter äntligen en att ta kort med volymknappen! Dom gör det även enklare att använda appen och nu kommer du inte ens behöva låsa upp din iPhone för att ta kort. Du behöver bara dubbelklicka på hemknappen för att få upp en funktionsknapp som låter dig starta upp Kamera appen. Med iOS 5 kommer du även att kunna redigera din bild direkt efter att du tagit den.

Mail – Man får tillgång till flera olika formateringar, möjlighet att dra en adress till ”kopia” istället för att skriva in adressen på nytt, flagga ett mail, bättre sökfunktion. Mail får även stöd för s/mime.

PC Free – Nu ska man inte behöva ha en dator för att aktivera en iEnhet efter att man köpt den! 🙂 Man ska nu enkelt kunna aktivera den utan att behöva ansluta till en dator och det gäller även för uppdateringar i framtiden. Dessa kommer att skicka ut via OTA och man slipper ladda ner hela iOS för att uppdatera. Äntligen! 🙂

Game Center – Blir meer socialt då man kan se bilder på sina vänner. Du kan se vänners poäng i topplistorna, få rekommendationer på nya vänner och spel. Spel kan laddas ner utan att behöva gå in i App Store.

iMessage – Man kan kanske kalla det för en chat mellan iEnheter, där du kan skicka text, foton, videos, kontakter och köra gruppkonversationer med vänner som har en iEnhet. Du kommer även att kunna se om en mottagare tagit emot ditt meddelande och när den har läst det. Chatten synkas med alla dina enheter, så du kan börja skriva på din iPhone och fortsätta på din iPad, utan att förlora någon historik. Kommer absolut bli en favorit hos mig!

WiFi synk till iTunes – Med iOS 5 kommer du kunna synka din iEnhet trådlöst vi WiFi till iTunes och inte behöva ansluta en kabel till datorn. Självklart tar den en backup innan synkroniseringen startar. Detta får man väl säga att det var på tiden! 🙂

iOS 5 kommer att fungera med iPhone 3GS, iPhone 4, iPad, iPad 2, samt iPod Touch, men tyvärr får vi vänta till i höst.

Läs mer om iOS 5 på Apples hemsida genom att klicka Här!

Se hela presentationen Här!

 

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...