Sammanfattning av kvällens WWDC

On 11 juni, 2012, in Apple, iPad, iPhone, Nyheter, by Jonny

Apple började kvällen med att presentera lite siffror, nya macar och sitt nya operativsystem Mountain Lion, innan man kom till iOS 6.

200 nyheter ska det finnas i iOS 6 och man valde att lyfta fram några av dem under sin keynote. Några nyheter fanns det, men många rykten som florerat på nätet har varit väldigt nära sanningen eller helt sanna.

Några av nyheterna i iOS 6.

Den röststyrda assistenten Siri har fått sig en rejäl uppdatering och ska nu kunna användas för att starta appar, vilket genast gör den mer användbar. Siri kommer även ha bättre koll på film och sport, men hur det kommer att fungera i Sverige är oklart. Med iOS 6 så kommer även Siri till Apples senaste iPad. Siri kommer fortsätta sakna stöd för svenska.

Med iOS 5 fick vi Twitter integrerat med iOS, men med iOS 6 kommer stöd för Facebook. Man kommer lägga upp bilder direkt och slippa gå via appen och även Siri kan användas för att lägga upp statusuppdateringar. Facebook kommer även vara kopplat till App Store så dina vänner vet vilka appar som du köpt. Gillar att man bygger in Facebook i iOS 6, men är inte riktigt säker på vad jag tycker om de funktioner som följer med.

Nu sparkar Apple äntligen ut Google från iOS och byter bort deras kartor mot en egenutvecklad kart-app med stöd för turn-by-turn navigering. Alltså minskar detta behovet av att ladda ner appar som Navigon och Tom Tom, men man ska nog inte räkna bort dessa ännu. Frågan är hur denna navigering kommer fungera utanför USA! Även här kommer du kunna använda Siri för söka adresser och navigera dit.

Telefon-appen får en uppdatering som är användbar. Om du sitter i ett möte och det ringer så kommer du kunna neka samtalet med en knapp. Du får valet om du vill skicka ett meddelande till den som ringer att du återkommer (val kommer att finnas) och lägga en påminnelse om att du ska ringa upp personen efter exempelvis en timme eller när du kommer hem. Eftersom den lägger sig i appen Påminnelse, så känner GPS:en av när du kommer hem och notifierar dig.

Ny funktion som jag verkligen gillar är ”Stör ej”. Aktiverar du funktionen så kommer inte telefonen avvisera om saker som händer. Låt säga att en personen ringer, så kommer telefonen inte släppa fram samtalet, men om personen är ivrig att nå dig och ringer igen och inom 3 minuter, så kommer den då släppa igenom just det samtalet. Mer information om denna funktion kommer vi garanterat få se innan iOS 6 släpps.

Videosamtal via FaceTime kommer nu även fungerar via 3G-nätet och det var ju på tiden. Nu blir funktionen mer intressant att använda och fler kommer nog uppskatta FaceTime mer.

Idag kan man ta emot iMessage på flera av sina enheter från Apple, men det är om avsändaren skickar meddelandet till ditt Apple-ID. Nu kommer man istället knyta ihop ditt mobilnummer med ditt Apple-ID och du kommer kunna ta emot meddelanden eller FaceTime-samtal på samtliga enheter…oavsett om man skickade till mobilnumret eller Apple-ID. Äntligen kommer detta synkroniseras fullt ut.

Man kommer att kunna dela med sig av sin bilder i Bildström genom att bjuda in andra användare. Enkelt sätt att sprida sina bilder till familj och vänner.

Game Center kommer knytas ihop med Facebook och användare får möjlighet att bjuda in vänner den vägen.

Apple gav inget datum för när iOS 6 kommer att släppas, men till hösten skulle uppdateringen finnas tillgänglig. Innan iOS släpps, så kommer vi hinna bekanta oss mer med de över 200 nyheterna som Apple utlovat.

Användare av första generationens iPad och tredje generationens iPod Touch verkar få vara utan iOS 6, precis som det ryktats om innan WWDC. Ingen direkt nyhet då man måste dra gränsen någonstans och Apple vill ju självklart att man ska uppdatera till nyare modeller. 🙂

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...