Dubbelt upp ikväll med iPad 4 och iPad Mini

On 23 oktober, 2012, in Apple, iPad, Nyheter, by Jonny

Vilken kväll…Apple levererar ett otroligt event! 🙂

Efter att tittat på Apple event så inser jag att jag faktiskt är beroende och att det kommer att bli dyrt!

Ny MacBook Pro 13″ med Retina, Ny Mac Mini och ny iMac är några av de produkter som Apple presenterade ikväll, men jag överlåter till andra att skriva om dessa.

Fjärde generationens iPad

Först presenterades fjärde generationens iPad eller iPad 4 som den lär heta i folkmun. Med detta så kom även en del oväntade nyheter, som att man väljer att lägga till en bättre processor och A6X heter deras nya processor i iPad. Det får även bättre kamera, dubbelt så snabbt Wifi, bättre grafik och den nya Lightning-kontakten. Den får även samma LTE-chip som i iPhone 5, men det är tyvärr inget som vi i Sverige drar någon nytta av. Skärmen är densamma som i den tidigare modellen. så inget nytt där heller.

iPad Mini

Rykten har sagt att en iPad Mini är på gång och de hade rätt! 🙂

iPad Mini är utrustad med en 7,9″ skärm, men kommer att ha samma upplösning på 1024×768, vilket är detsamma som tidigare iPads och kommer därför kunna använda samma appar som tidigare.  iPad Mini är endast 7,2 mm tjock, vilket gör den 23% tunnare än den ”vanliga” iPaden. Vikten hamnar på 308g, vilket är 53% lättare än sin storebror.

Den utrustas med A5 processorn och är överlag en mindre iPad 2, men har fått bättre kamera för FaceTime och stödjer nu HD 720p. Kameran på baksidan får 5 MP och stöd för video i 1080p.

iPad Mini kommer att börja säljas i Sverige den 2 november, men bara WiFi-modellen. Den med 3G och LTE kommer lite senare. LTE är precis som med iPhone och iPad, inte kompatibelt i de svenska operatörernas nät. Detta för att man inte kör på samma frekvensband som Apple har valt att stödja.

iPad Mini är tillverkad i aluminium och påminner mycket om iPhone 5 i designen och jag måste medge att den är snygg! 😉

Priset för en iPad Mini 16 GB Wifi-modell är satt till 2995 i Apple Store.

Den 26 oktober öppnas möjligheten till att förbeställa en iPad Mini och det kan du göra via Apple Store!

Mer information hittar du på Apple.se

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...