Det har gått några veckor sen jag fick hem en induktionsladdare till min iPhone 4S och jag måste säga att detta borde Apple anamma på nästa iPhone.

Denna lösningen bygger på att du har en laddningsstation som du lägger på bordet och ett skal som monteras på din iPhone. Skalets baksida har en tunn metallplatta ingjuten och överför på så sätt laddningen genom telefonens systemkontakt och batteriet laddas. Induktionsplattan är bara o. 8mm tjock så den väger inget. Sedan är det bara plasten för skalet och en bottenkontakt. Så marginellt tyngre än ett vanligt hårdplastskal.

Detta tillbehör är perfekt när man är på jobbet och behöver ladda sin telefon, för man slipper lossa en kabel varje gång man springer på möte. 🙂 Fungerar även lika bra att ha hemma på skrivbordet. Ser många födelar med detta och bättre blir det när induktionsladdare för bilen kommer och allt man behöver gör är att sätta telefonen i hållaren och den laddar automatiskt.

Prylarna har bra kvalité och skalet känns gediget, så 499 Kr för detta känns inte dyrt. Dessutom har du ett tillbehör som verkligen drar blickarna till sig!

Negativt

 • Skalet gör telefonen marginellt tyngre, men inget som jag störde mig på efter en stunds användning.
 • Man måste ta bort skalet för att kunna ansluta en kabel för synkronisering eller om man glömt att ta med sig laddaren. Fast vill man synkronisera sin iPhone med iTunes så kan man göra detta via WiFi eller så använder man iCloud istället.

Positivt

 • Slipper laddkabel
 • Bra kvalité på skal och laddare
 • Pris

Övrigt

Har lånat ut laddaren till en kollega på jobbet och han är så nöjd så att finns en överhängande risk för att jag sett den för sista gången. Han är otroligt nöjd med lösningen, att slippa använda en kabel till sin iPhone. Bara att lyfta på telefonen och ta den med sig.

Induktionsladdare är här för att stanna och på Futureon.se köper du den för endast 499:-. Laddaren finns idag till iPhone 4/4S, men kommer snart även finnas till iPhone 5.

Det ska även komma en billaddare inom kort och den återkommer vi om vid ett senare tillfälle. Bild finns i alla fall att tillgå!

Har även tagit upp möjligheten att köpa laddare separat, då man kan vilja ha en hemma och en på jobbet. Detta verkar inte vara omöjligt, så jag återkommer även om detta vid ett senare tillfälle.

 • Köpställe –Futureon.se
 • Pris – 499 Kr
 • Färg på skal – Svart eller vit
 • Vikt skal – 35,1 gram
 • Vikt laddare  – 84,3 gram

 

Tagged with:  

4 Responses to Recension – Induktionsladdare till iPhone 4 och iPhone 4S

 1. Michael Englund skriver:

  Vet nån hur stor en ev. laddförlust av el som uppstår?

 2. Mike skriver:

  Beställde en samma dag din första artikel publicerades och kan inget annat säga än att detta är suveränt! Smidigare tillbehör får man leta efter! Är på G att köpa en uppsättning till eftersom jag har två 4:or – och då får jag laddare på både jobbet och hemma. Eftersom jag inte använder kablar är det dessutom perfekt med skalet som skyddar kontakten från allt skräp som gärna smyger sig in från fickorna 🙂
  Betyg 5 (5)

  • Jonny skriver:

   Laddaren är riktigt grym!:-)

   Bra poäng med att skalet även skyddar kontakten från damm och smuts.

 3. Conrad Eliasson skriver:

  Induktionsladdare har jag använt till iPhone 4 sedan relefonen var ett halvår gammal. Funkat klockrent!

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...