iPhone 5C: Apple släpper en budget lur

On 11 september, 2013, in Apple, iPhone, Nyheter, by Jonny

iPhone 5C_colourful.jpg

Efter år av rykten om en billigare iPhone…nu är den här och den heter iPhone 5C.

De senaste dagarna har vi kunnat se bilder på vad som skulle bli en budget lur från Apple och i kväll har Apple presenterat den på sitt event.

iPhone 5C är innanför skalet en iPhone 5. Den har samma A6-processor, samma kamera,, men har utrustats med ett större batteri och bättre iSightkamera på framsidan.

Tidigare har ju fjolårets modell blivit det billigare alternativet för de som inte vill lägga pengarna på den senaste modellen eller inte har ett behov som motiverar ett köp. Det är även ett alternativ för föräldrar som vill utrusta sina kids med en iPhone till en billigare penning.

iPhone 5C_colour.jpg

iPhone 5C kommer att finnas i limegrön, himmelsblå, gul, ljusröd och i vitt. Själva skalet är gjort av stålförstärkt polykarbonatplast och stålstrukturen fungerar även som antenn.

iPhone 5S och iPhone 5C börjar säljas den 20 september i USA, Australien, Kanada, Kina, Frankrike, Tyskland, Japan, Singapore och Storbritannien. Tråkigt nog så ingår inte Sverige i första vågen, utan något exakt datum saknas. Enligt Apple finns dessa till försäljning i 100 länder i december, men inget som säger att Sverige är mer då heller.

Återkommer med besked när vi vet mer om när Sverige får iPhone 5S och iPhone 5C.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...