flygande_appar

Lästa idag en artikel på MacWorld.se om att användare av iPhone och iPad föredrar spel som är gratis och visar reklam framför betalspel.

Personligen så betalar jag gärna för att slippa reklamen. Det finns många sätt att ha reklam i en app, men ofta ligger så illa att det tar för mycket utrymme på skärmen. Jag betalar då hellre en engångssumma och slipper reklamen.

Nu finns det appar som man kan köra en prenumeration på, för att slippa reklam och det är som att välja mellan pest och kolera. Ett exempel är TVdags som vill att du blir premiumkund för att slippa reklam och du får välja mellan ett kvartal, halvår eller helår och självklart kostar det. Som konsument är detta grymt irriterande, men jag förstår att utvecklarna vill ha betalt.

Som konsument betalar jag gärna en engångssumma för att bli fri från reklam, men utvecklarna tjänar mer på att ha reklam eller på att köra freemiummodellen. Jag hade kanske gjort samma sak för att maximera inkomsten, för självklart ska de ha betalt för sitt arbete.

Wild Tangent och IHS Technology har undersökt iOS-spelarnas preferenser kring  utvecklarnas val av inkomstväg.

500 respondenter fick frågor kring om de föredrar reklam framför direktbetalning, vilken form av reklam de föredrar, och så vidare.70 procent svarade att de helst vill ha spel som är helt gratis och stöds av reklam. 16 procent vill ha ”freemium”-spel där extra banor eller annat innehåll kostar pengar. 71 procent vill gärna ha kontroll över när reklamen ska visas.

Hela 87 procent svarade att de har utnyttjat möjligheten att se reklam för att få resurser i ett spel, och 66 procent vill att fler spel använder den modellen.

En stor majoritet av de mest lönsamma apparna på App Store använder freemiummodellen, där spelaren hindras på något sätt – begränsat antal liv, väntetider eller dylikt – och kan köpa loss sig för pengar. Populära spel som Clash of Clans och Candy Crush Saga drar in miljoner varje dag på detta vis.

Vad tycker du? Är det ok med reklam eller betalar du dig gärna fri från detta? Vilka appar är det ok att få reklam i?

 

Tagged with:  

One Response to Föredrar du gratis appar med reklam före betalappar?

  1. Bill skriver:

    Nope. Vägrar installera appar som har reklam. Inte ens om det finns IAP för att ta bort det är det godkänt, för det innebär på inget sätt att appen slutar tracka mitt beteende bara för att själva reklamvisningen är borta.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...