Recension: AluPen Digital

On 8 september, 2014, in Appar, iPad, iPhone, Nyheter, Tillbehör, by Jonny

Glöm alla andra stylus-pennor, för nu finns AluPen Digital att köpa!

Jag har använt och testat en del pennor för touchskärmar, men alltid hakat upp mig på att man inte kan skriva smått nog. Nu är vi nog där eller i alla fall så nära man komma.

AluPen Digital är en penna som skickar små elektriska impulser till din skärm och på så sätt gör det möjligt att ha en smal spets på pennan.

Trots den grymma AluPen och bra appar för att anteckna i, så får jag nog se mig besegrad. AluPen Digital är så nära man kan komma vanligt papper och penna, men den räcker inte hela vägen fram. För enkla och snabba anteckningar är den perfekt, dock blir det inga större mötesanteckningar som jag önskade.

Men det finns ett användningsområde som den slår både ditt pekfinger och andra pennor. Den är grym att rita/måla med. Nu är jag allt annat än en konstnär, men jag lät min sexåring gå lös med ett ritprogram och lyckan var total. Efter det och jag såg klippet nedan, så inser jag att måste ge upp mina krav och inse att AluPen Digital är genial för rätt sorts användare. 🙂

Även jag gillar att rita med den. Exempelvis när man ska rita ett kopplingsschema eller nätverk. Är man ingen konstnär, så får man rita sådant som man klarar av. 🙂

Ska man vara lite kinkig så är det nog så att AluPen Digital är lite före sin tid. Det går bra att skriva med den och man kan få det smått, men mycket hänger på appen man använder. Har testat några och det kan skilja ganska mycket mellan apparna.

De appar som fungerat bäst är Notepad+ (38 Sek) och Penultimate (gratis), men problemet är att man lägger handen på plattan när man skriver och då blir resultatet därefter. Det blir oönskade sträck över hela skärmen och ”kladdigt” skrivande. Kan man skriva utan att lägga handen på skärmen, så blir resultatet mycket bättre.

Ett tips är att stänga av Multitask-gester under Inställningar-Allmänt. Är den aktiv så är risken stor att du bläddrar mellan öppna appar än att du får något skrivet.

Egenskaper

  • Kapacitiv (aktiv) 1.8mm spets, drivs med ett AAA-batteri (ingår)
  • Känns som en kulspetspenna
  • Går i viloläge efter 3 minuter

AluPen Digital använder ingen bluetooth eller annan trådlös överföring, så det krävs ingen installation eller särskild app för att det ska fungera. Allt man behöver göra är att sätta i batteriet, slå på enheten och välja en lämplig app att anteckna. Självklart kan man även använda den till allt som man normalt använder sitt funger till på surfplattan eller mobilen.

Priset för AluPen Digital är i mitt tycke överkomligt och ligger i dagsläget på 449:- (inkl fri frakt i Sverige).

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...