iPhone 6 & iPhone 6 Plus

On 10 september, 2014, in Apple, iPhone, Nyheter, by Jonny

Det blev två nya modeller av iPhone och med ett mycket trevligt innehåll.

Här får det bli en sammanfattning av kvällen och vissa funktioner som jag kommer lyfta fram vid ett senare tillfälle.

Tim Cook presenterade alltså två nya modeller av iPhone i kväll och det blev en iPhone 6 med en skärm på 4,7 tum och iPhone 6 Plus med en skärm på 5,5 tum.

1410297152_full.png

Den har även blivit tunnare än sina föregångare och trots att iPhone 6 Plus är aningen tjockare än iPhone 6, så är den fortfarande tunnare än iPhone 5s.

 

Som förväntat så fick även iPhone 6 en ny processor och A8 ska ge 25% mer kraft och 50% snabbare grafik än den första iPhone, vilket kan behövas med större och bättre skärmar, samt bättre upplösning. Det blev även en ny rörelseprocessor och M8 kommer hålla bättre koll på sina rörelser. Cykling, löpning eller promenader, M8 håller koll på allt. iPhone 6 har även utrustats med en barometer som hjälper telefonen att mäta lufttryck och kan sen avgöra ifall du går/springer i trappor eller tar dig upp för ett berg. Detta är något som exempelvis appen Nike+ kommer att använda, men det kommer garanterat även stödjas i appar som Runkeeper.

Även kameran förbättras i iPhone 6 och får nya sensorer. Kameran stannar på 8 megapixlar, men får bildstabilisering och iPhone 6 Plus får en optisk variant.

Apple Pay fick se dagen ljus. Apple Pay är egentligt en ”Plånbok” för dina betal- och kreditkort och NFC i ett. Du kan enkelt och säkert betala med din mobil i kassan. NFC är absolut inget nytt, utan tekniken har funnits i många år, men nu har Apple valt att hoppa på tåget. Det har ryktats om att iPhone skulle få NFC sen innan Apple presenterade iPhone 5, men det är nu som först detta kommer. Till en början är det bara i USA som det kommer att fungera, men man arbetar med att släppa det internationellt.

Man har även snabbat upp det trådlösa och nu så finns det stöd för LTE upp till 150 Mbit/s. Trådlöst anslutning via WiFi stödjer nu följande: 802.11a/b/g/n/ac.

Övrigt

Värt att notera är att vilo/väckningsknappen har nu flyttat till telefonens högra sida. Bra eller dåligt…får testa och vänja mig vid att trycka på sidan istället.

Vill du jämföra de olika modellerna av iPhone 6 och även se vad som skiljer sig från iPhone 5s och iPhone 5c, kan göra det på www.apple.com/se/iphone/compare.

iPhone 6 och iPhone 6 Plus kommer säljas med 16GB, 32GB och 128GB lagringsytrymme, samt finnas i färgerna Silver, Guld och Rymdgrå.

iPhone 6 kommer att kunna börja beställas från och med den 26 september.

Mer information kommer upp allt efter som.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...