Är inget stort fan av fotboll, men även jag fann detta spel underhållande och kommer utmana sönerna.

Solid Soccer gör varje dag till matchdag och en match varar i ca 2 min, men det gäller att träna sina spelare mellan matcherna. Kan tänka mig att det kommer att bli en hit på Apple TV. 

Pressmeddelande

Svenska spelstudion Raketspel lanserar ett beroendeframkallande fotbollsspel! Det är av typen ”snabbt att lära men svårt att bemästra”. Den enkla interaktionen – dra bakåt och släpp för att passa eller skjuta – är genialisk. Och när man inte har bollen gör man på samma sätt för att tackla motståndaren. 

Precis som i många andra online-spel blir man matchad mot slumpade spelare från hela världen, och för att vinna behöver man tänka strategiskt: hitta fria ytor, väggspela för att lura bort motståndaren och kanske passa högeryttern som man i hemlighet tränat upp med extra skottstyrka.

En match tar ungefär två minuter att spela. Vinner man matchen får man belöningskort. Man kan vinna nya stjärnspelare, boosts, mynt och träningspoäng. Ju mer man spelar, desto mer kort vinner man och desto starkare lag kan man bygga.

Spelet är gratis, men vill man snabba upp utvecklingen av sitt lag kan man köpa extra mynt och fler kort. Grafiken är gjort i 3D, det är ett smart drag av Raketspel inte försöka göra realistiska karaktärer. Den enkla och intuitiva styrningen matchar den minimalistiska grafiken.

Solid Soccer är byggt för iPhone, iPad och Apple TV. Det är lanserat som en öppen beta i Sverige och Danmark, och i morgon, 9 februari, lanseras det i hela världen.

Spelet kräver iOS 9.3 eller senare.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...