Jag älskar att lyssna på musik och kan fastna i timmar med att leta ny musik och artister. Oftast hittar man dessa som förslag i antingen Spotify, Apple Music eller SoundCloud, fast jag måste säga att även YouTube är en fantastisk källa för att hitta ny musik.

Då övriga i familjen inte alltid delar min musiksmak, sover eller att man sitter på jobbet, kan det vara bra med ett par bra hörlurar. Oftast kör jag mina AirPods för att även kunna hänga med på vad som händer utanför hörlurarna, men vill jag lyssna ostört eller inte störa andra med hög musik, behövs det andra hörlurar.

Jag föredrar on-ears och gärna trådlösa med bra ljud, vilket medför att man hamnar i prisklassen ca 800-1500 Kr. Självklart kan man köpa dyrare hörlurar, fast det känns onödigt för min del. Så bra hörsel har jag inte.

Sudio Regent har fått ta över efter mina Urbanears Plattan ADV Wireless och inte för att jag var missnöjd med dem på något sätt, men Sudio Regent är bättre på de flesta punkterna.

Komfort

När man först tar upp hörlurarna, är det vikten (177 gram) som får en att reagera till. Det är ingen överdriven vikt, men de känns massiva och med tanke på vad de stoppat i dem, finns det absolut inget att klaga på. Fast tankarna går direkt till hur de kommer att kännas efter lång användning. Man har inte snålat på stoppning och de sitter riktigt bekvämt även efter 6h användning och med den batteritid som de har, kommer du lätt att kunna lyssna länge utan problem.

Batteri

Sudio Regent ska ha batteri för att klara av 24h aktiv lyssning och jag kan inte säga emot. Har bara laddat dem 3 gånger och använt dem flitigt. De ska klara 20 dagar på standby, fast jag stänger av dem mellan gångerna och har därför klarat mig länge mellan laddningarna. Skulle batteriet ta slut, kan man snabbladda dem på 10min, men annars tar det 120 min att uppnå fullt batteri. Laddning sker via en medföljande USB-kabel. Skulle det nu vara så att du inte har möjlighet att ladda dem eller ska använde dem till en enhet som inte stödjer Bluetooth, kan man köra ”analogt” med den ljudkabel som man får med i lådan.

Ljud

Detta är helt klart den viktigaste biten och för att få en rättvis ljudbild, har jag stängt av allt som har med ljudkontroll att göra och har lyssnat på all möjlig musik för att känna av hörlurarna. Min första tanke är att man saknar lite djupare bas, fast sen ångrar jag mig och måste säga att jag saknar inte alls mer bas. Anledningen är att ljudet är grymt bra balanserat och det kompenserar upp allt. Ljudet är klart och tydligt, men kräver ibland kanska hög volym för att det ska bli rätt. Det slutar oftast att jag spelar på full volym. Ljudet passar mina öron så bra, att man kommer på sig själv med att höja.

Lite svårt att säga att de fungerar ihop med all musik, men det jag lyssnar på fungerar och ger ett fylligt och balanserad ljudupplevelse. Jag har under några veckors användande hunnit beta av mina spellistor ett antal gånger och har inte blivit besviken en enda gång.

Sudio Regent har en inbyggd mikrofon för samtal och fungerar alltså även för samtal, telefonmöten och för att styra Siri.

Det som spelats i hörlurarna är…

 • AC/DC
 • Metallica
 • Iron Maiden
 • Mumford & Sons
 • Johnny Cash
 • Elvis
 • Disturbed
 • O.C.M.S
 • Dean Martin
 • Dire Straits
 • DAD
 • Simon and Garfunkel
 • First Aid Kit
 • Ryan Bingham

Listan över musik kan göras mycket längre och Sudio Regent har inte gjort mig besviken vid något tillfälle.

Kontroller

Du kan styra volym via knappar som på höger sida, play/stop eller byta låt. Dessa kontroller är väl det som jag tycker varit mindre bra på dessa hörlurar. Kvalitékänslan är väl på knapparna är lite väl plastiga om man jämför med hörlurarnas övriga byggkvalité, men är absolut inget känns som något problem. Jag är van med kontrollerna på mina Urbanears som har touch och lättare att hantera än att leta efter knapparna på Sudio Regent. Jag har använt knapparna för att höja eller sänka volymen och resten gör jag direkt på telefonen.

Färger

Sudio Regent finns i färgerna Svart eller Vitt, men går även att styla med olika Caps. Dessa finns att köpa till för 179:-/st.

Övrig fakta


I förpackningen

 • Sudio Regent
 • Ljudkabel
 • Laddningssladd
 • Användarmanual
 • Garantikort
 • Snabbstart Guide

Element

 • Typ: 50 mm Dynamic Speaker
 • Sensitivitet: 105 dB SPL @ 1 kHz
 • Impedans: 47 Ohm @ 1kHz
 • Frekvensomfång: 18 Hz – 22 kHz

Specifikationer

 • Inkapsling: Komposit
 • Finish: Matt och polerad
 • Modell: On-ear, Bluetooth version 4.1
 • Vikt: 177 gram
 • Räckvidd: 10 meter
 • Batteritid: 24 timmar (aktiv), 20 dagar (standby)
 • Laddningstid: 10 minuter (snabb) 120 minuter (full)
 • Utbytbara sidolock
 • Hopfällbar konstruktion

Pris

Sudio Regent kostar 1295:- på deras hemsida, men finns även att köpa hos ett flertal stora återförsäljare som NK, Royal Design, Macforum, CDON, Åhléns, MacHuset, Mstore, Stadium Puls m.fl.

Om man köper dem direkt från Sudiosweden och använder rabattkoden IPHONESAJTEN15, får man 15% och det gäller på hela deras sortiment. De har även fri expressfrakt! Besök någon av deras återförsäljare och kläm på lurarna, sen beställer ni via deras webbutik och få 15% rabatt.

Tagged with:  

3 Responses to Recension – Sudio Regent trådlösa hörlurar

 1. Janne skriver:

  Jag läste din recention, nu har jag oxå ett par.
  Är helnöjd?

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...