Att äga en Apple produkt är inte alltid problemfritt och som med alla andra tekniska produkter kan de sluta fungera. Det är hur man hanterar dessa problem som jag uppskattar extra mycket.

Denna gången var det sambons Apple Watch som inte fungerade. Den har legat i en låda under några månader och inte använts, så nu ville hon sälja den. Satte den på laddning för att kunna aktivera och uppdatera den innan försäljning, men tyvärr ville den annat. Vid uppstart kommer ett vit Apple-logga och allt verkar vara bra, för att sen tona bort i rött. Några uppstarter senare kommer det fram ett rött utropstecken med uppmaning om att besöka Apples supportsida för Apple Watch.

Inser att jag inte kommer kunna fixa detta själv och den behöver in på service. Tyvärr gick garantin ut i februari, så jag räknade inte heller med att få någon direkt hjälp och framförallt inte en kostnadsfri sådan. Samtalet slutade med att en service bokades och paket skickades till mig med en låda för att returnera klockan. Budfirma kom och lämnade paketet, hämtade några dagar senare och spårningen visade att paketet anlänt till servicestället i Holland efter någon dag. Två timmar senare var en utbytesenhet på väg tillbaka.

När jag öppnade paketet ser jag en Apple Watch Series 1. Den jag skickade in var en 1 gen Apple Watch och fick den utbytt till en nyare Series 1, vilket man inte tackar nej till. Tyvärr så vill hon inte använda Apple Watch mer och den såldes idag. Hon kommer att ångra sig… märk mina ord!

De få gånger jag har haft problem med en Apple produkt, har det alltid fungerat med service och support. Det som däremot sällan fungerat är logistiken och för budfirmor följa de rutiner Apple har satt upp. Det kan vara allt från att komma vid utsatt tid till att bara lämna en telefon i brevlådan och åka. Men det är en annan historia… 🙂

Apple kostar mer, men du får också mer.

Tagged with:  

Comments are closed.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!

Visit our friends!

A few highly recommended friends...